kubajed Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Witam Mam problem z komputerem. Wczoraj kiedy chciałem go włączyć pojawiło się okno startowe płyty głównej, czyli ładował się bios. W tym momcencie komputrer się zaciął. Mimo restartów sytuacja powtarzała się, więc na noc odłączyłem zasilanie i wyjąłem baterie, aby zresetować bios. Rano komputer uruchomił się, ale na ekranie już kompletnie nic się nie pojawiło. Dodam, że karta dość szybko (w 15 sekund) w obu sytuacjach nagrzewała się bardzo mocno. Karta HD5770 Zasilacz OCZ 500W Płyta główna ASUS M4A77TD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 może wentylator się zatarł i karta zmarła z przegrzania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajed Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 może wentylator się zatarł i karta zmarła z przegrzania Wentylator kręci się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Może pasta termoprzewodząca albo to co ją udaje straciła swoje właściwości i zamiast przewodzić to izoluje . Rozbierz kartę i przedmuchaj chłodzenie sprężonym powietrzem , jak możesz to także nałóż na rdzeń nową pastę TP . Jak wygląda obieg powietrza w budzie - nic nie dmucha ciepłym powietrzem na kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajed Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Obudowa jest dobrze chłodzona. Zmienię paste i zobaczymy. Lecz karta nagrzewa się bardzo mocno juz w 15 sekund to takiej temperatury, że nie można dotykać. Dodam że nagrzewa się cała karta nie tylko radiator i płytka za rdzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Na 99% karta graficzna jest niestety niewskrzeszalnym trupem. Kolejnym oczywistym podejrzanym (po elektronice samej karty), który ten stan mógł spowodować jest slot PCIe na płycie, w który była włożona. Jeżeli będziesz testował sprzęt przy użyciu innej karty graficznej w pierwszym kroku używałbym innego slotu PCIe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...