Skocz do zawartości
neqal

Warta uwagi używka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam znajomego który ma do sprzedania PC. Akurat że jestem w potrzebie (od paru tygodni nie mogę się zdecydować), a chciałbym mieć możliwość zagrania w mam nadzieje niedalekiej przyszłości w m.in.Wiedźmina 3, DA:I, czy inne RPGi, to ta oferta bardzo mi spasowała. A więc tak:

Procesor: Intel Core i5-4670K

Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition 3GB DDR5

Płyta Główna: Asrock Z97 EXTREME4

Pamięć RAM: Crucial Ballistix Tactical DDR3-1600 CL8 - 8GB

Dysk twardy: WD Blue 1TB

Dysk SSD: Crucial M500 240 GB

Zasilacz: be quiet! Straight Power E9 700W 80+ GOLD 

Obudowa: Zalman Z11 Plus HF1

Chłodzenie procesora: be quiet! Shadow Rock 2 

Nagrywarka DVD i karta sieciowa bezprzewodowa w zestawie. Cena to 3400 zł. Co myślicie o takim zestawie? Szczególnie podoba mi się płyta główna, procek z K na końcu oraz zasilacz. OC jak najbardziej mnie interesuje. Obudowa jest jaka jest niestety. PCet był zakupiony 4 miechy temu więc gwarancja jeszcze długo potrzyma.  Wiem że w podobnej cenie dostanę zdecydowanie gorszą płytę oraz proc bez możliwości OC, brak SSD  ale z wszędzie chwalonym GTX970. Wymieniona w zestawie 780 nie jest dużo gorsza od 970 a brak różnych nowych bajerów  technologicznych Maxwella byłby, wydaje mi się, do przełknięcia. Tak więc proszę o pomoc :)

Edytowane przez neqal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Braść a nawet wźońść.

Co do tego GTXa, to broni się bardzo dobrze.

Ciekawe tylko co go naszło, by sprzedawać sprzęt, za który 4 miesiące wcześniej zapłacił sporo więcej jak te 3400zł.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powodem jest wyjazd z kraju. Jedyne co mnie martwi to sama nVidia która aktualizuje sterowniki pod swoje nowe Maxwelle nie myśląc o starszych modelach co pewnie poskutkuje, wraz z czasem, różnicą w wydajności na rzecz 970. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezmę ten zestaw, nie ma co wybrzydzać. Co do karty, no cóż, powinna wystarczyć na przynajmniej dwa latka. Nie ma sensu sprzedawać jej osobno bo mało jest chętnych na 780 skoro można mieć 970 dokładając te 2-3 stówki. Co do jej niepewności to jakoś nie przekłada się to na gry przynajmniej w rozdziałce FHD.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi