neqal Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Witam, mam znajomego który ma do sprzedania PC. Akurat że jestem w potrzebie (od paru tygodni nie mogę się zdecydować), a chciałbym mieć możliwość zagrania w mam nadzieje niedalekiej przyszłości w m.in.Wiedźmina 3, DA:I, czy inne RPGi, to ta oferta bardzo mi spasowała. A więc tak: Procesor: Intel Core i5-4670K Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition 3GB DDR5 Płyta Główna: Asrock Z97 EXTREME4 Pamięć RAM: Crucial Ballistix Tactical DDR3-1600 CL8 - 8GB Dysk twardy: WD Blue 1TB Dysk SSD: Crucial M500 240 GB Zasilacz: be quiet! Straight Power E9 700W 80+ GOLD Obudowa: Zalman Z11 Plus HF1 Chłodzenie procesora: be quiet! Shadow Rock 2 Nagrywarka DVD i karta sieciowa bezprzewodowa w zestawie. Cena to 3400 zł. Co myślicie o takim zestawie? Szczególnie podoba mi się płyta główna, procek z K na końcu oraz zasilacz. OC jak najbardziej mnie interesuje. Obudowa jest jaka jest niestety. PCet był zakupiony 4 miechy temu więc gwarancja jeszcze długo potrzyma. Wiem że w podobnej cenie dostanę zdecydowanie gorszą płytę oraz proc bez możliwości OC, brak SSD ale z wszędzie chwalonym GTX970. Wymieniona w zestawie 780 nie jest dużo gorsza od 970 a brak różnych nowych bajerów technologicznych Maxwella byłby, wydaje mi się, do przełknięcia. Tak więc proszę o pomoc :) Edytowane 14 Lutego 2015 przez neqal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 zestaw zacny, utarguj jeszcze ze stówke lub dwie i bierz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Nie da rady nic więcej i tak chciał 3650 PLN za niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Moim zdaniem warto brać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Braść a nawet wźońść. Co do tego GTXa, to broni się bardzo dobrze. Ciekawe tylko co go naszło, by sprzedawać sprzęt, za który 4 miesiące wcześniej zapłacił sporo więcej jak te 3400zł. Edytowane 14 Lutego 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Powodem jest wyjazd z kraju. Jedyne co mnie martwi to sama nVidia która aktualizuje sterowniki pod swoje nowe Maxwelle nie myśląc o starszych modelach co pewnie poskutkuje, wraz z czasem, różnicą w wydajności na rzecz 970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Kiedy to zacznie być problemem prawdopodobnie będziesz mógł wymienić kartę na coś 2 generacje nowszego, więc spokojnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 No to sprzedasz pewne 3GB 780-ki i kupisz niepewne 4GB 970-ki i będziesz zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 A w czym niepewne sa te 970? To ze traci 6% wydajnosci wiecej niz 980 w rozdzialkach powyzej fhd nie znaczy ze jest zla karta. Jak wyjdzie nowa seria to i tak 9x0 pojda w niepamiec u nvidii. Czyli jak zawsze xD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neqal Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Wezmę ten zestaw, nie ma co wybrzydzać. Co do karty, no cóż, powinna wystarczyć na przynajmniej dwa latka. Nie ma sensu sprzedawać jej osobno bo mało jest chętnych na 780 skoro można mieć 970 dokładając te 2-3 stówki. Co do jej niepewności to jakoś nie przekłada się to na gry przynajmniej w rozdziałce FHD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Bierz, wart tych pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...