Redness Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Witam posiadam chłodzenie boxowe wraz z procesorem Intel Core i5-4960k i dziś przestraszyłem się ponieważ podczas renderowania filmiku temperatura podskoczyła do ok. 85 stopni !! Więc przestraszyłem się i szybko przerwałem chłodzenie nie wiem co jest przyczyną tak wysokiej temperatury dodam tylko ,że procesor normalnie wyciąga 37 stopni podczas przeglądania internetu ,a podczas grania temperatura wynosi do ok 60 stopni . Mam pytanie jakie chłodzenie do takiego procesora wybrać chciałbym pobawić się trochę w podkręcanie go ,ale teraz boje się przez to ,że ten render mocno nagrzał proca. Czy jest możliwość ,że na procesorze podczas zakupu nie było nasmarowanej pasty termoprzewodzącej? Komputer składałem sam i w pudełku od procesora nie zauważyłem pasty . Dodam też ,że np w biosie. wiatraczek od chłodzenia boxowego się wyłącza i temperatury rosną do 60 stopni . Czy możliwe było też ,że wyłączył się wiatraczek podczas renderowania?Wiem już ,że trzeba wymienić chłodzenia ,ale czy procesor się nie uszkodził otrzymując takie temperatury jak Ww. I ostatnie zapytanie czy ktoś mógłby mi polecić chłodzenie do tego procesora ? :) Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2015 przez Redness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Obudowa, pamięci, płyta główna, budżet. Wstępna propozycja Macho HR-02. Z cpu nic się nie stało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redness Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Obudowa Zalman Z3 Plus Płyta główna AsRock z97 pro4 pamięci ram GoodRam 8192 MB 1600 MHz Play Blue CL9 Budżet do ok 170 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...