Martinii Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam, Szef poprosil mnie o doradzenie modemu / routera do neostrady gdyz z obecnego (Sagem) nie jest zadowolony. Poniewaz sam od zawsze mam internet z kablowki i neostrada nigdy sie nie interesowalem to prosze Was o pomoc. On ma Neostrade o predkosci 10 mb i moze bedzie w przyszlosci szybsza wiec nie wiem czy to ma byc technologia ADSL czy ADSL2+? Waznym parametrem jest tez zasieg routera WiFi. Dobrze byloby gdyby mial wykrecane anteny, aby je ewentualnie wymienic na mocniejsze. Budrzet to okolo 500-600 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 oczywiście szukaj ADSL2+, tyle ze nie wiem jak u Twojego Szefa z infrastruktura bo może są plany na VDSL trochę inne routery trzeba dobrać) ogółem przy takim budżecie można szaleć tylko nie wiadomo jak rozłożysty jest dom/mieszkanie. U dziadków od paru lat jest ten router i sprawuje się świetnie zasięg jest dobry a dziadkowie potrzebowali jedno urządzenie (gdyby można było dwa urządzenia kupił bym modem z wyjście RJ45 i wziął ustawił router bez modemu ADSL ) spójrz jeszcze tu tez była dyskusja na temat routerów do Neostrady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Ja bym sugerował coś zgodnego z VDSL2 np. coś typu TP-Link TD-W9980 ... skoro budżet spory, to lepiej kupić coś przyszłośniowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...