Quake96 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam :)Mam problem z w/w płytą główną. Otóż odkąd pamiętam to nie działało w niej USB (dlatego dołączony był śledź z USB na PCI). Problem w tym, że teraz nie działa nie tylko USB na płycie głównej, ale także USB na przednim panelu, oraz te w czytniku kart pamięci (są i były podłączone do mobo). Na dodatek nie działa również karta sieciowa wbudowana w ową płytę. Znaczy niby działa, bo przed uruchomieniem systemu pokazuje się coś w stylu próby bootowania przez LAN, natomiast w samym systemie widać ją w Menedżerze Urządzeń jako "Kontroler Ethernet" bez jakiegokolwiek sterownika :/ System to czysty Windows XP z SP3. Jestem pewien, że kiedyś działały zarówno porty USB z przodu komputera jak i karta sieciowa i to bez instalowania żadnych sterowników. PS: Dodam jeszcze, że mam dwie karty sieciowe na PCI, które teoretycznie powinny być PnP i powinny same się zainstalować po uruchomieniu systemu. Niestety obie są wykrywane, ale system nie jest w stanie odnaleźć sterownika. Ma ktoś jakieś pomysły co z tym zrobić? Już nie chodzi nawet o sprawność USB na samej płycie głównej, ale chociaż na frontowym panelu podłączonym do mobo. No i nie pogardziłbym jakby karta sieciowa działała, bo bez niej nie jestem w stanie podłączyć się do internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...