deoivrr Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Witam, mam zamiar kupić komputer. Mój wstępny wybór podzespołów wygląda tak: Procesor -? Grafika - Xfx r7 265 Płyta - gigabyte ga-b85m-d3h Zasilacz - antec vp-500w Ssd - goodram c40 120gb Ram - goodram 4gb ddr3 1600mhz cl9 Co do procesora nie mam pojęcia. Chciałbym na niego przeznaczyć możliwie jak najmniej. Dlatego zwracam się na forum Edytowane 18 Lutego 2015 przez deoivrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 możesz albo kupić tanie 2rdzenie i czekać na obniżkę cen, albo dołożyć i polować na używkę i3 grafika Xfx r7 265 to praktycznie 7870 którego używkę na gwarze kupisz taniej i zrobisz OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 g3258 i duś ile fabryka dała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deoivrr Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Rozumiem ze na tej płycie będzie możliwość podkręcenia tego procka. A comdo grafiki to proponujecie mi kupic 7870 bo jest prawie taka sama pod względem wydajności a trochę tańsza. Dobrze zrozumiałem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 7870 to ten sam chip tylko inna nazwa ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deoivrr Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Okay, dzięki bardzo!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 wiem, ale celowo podałem wyższą bo jest nawet wydajniejsza, a cenowo i tak tańsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deoivrr Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Jeszcze jedno pytanko: Czy kupując płytę ze złączem PCI-e 2.0 a karta jest na 3.0 będzie odczuwalny jakiś dyskomfort? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie , obecnie żadna karta nie jest w stanie wykorzystać przepustowości portu PCI-E 3.0 . Nawet PCI-E 2.0 nie jest w pełni wykorzystywane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deoivrr Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Czyli w takim razie nie ma sensu kupowania płyty PCI-E 3.0? Macie jakieś płyty godne polecenia, tak abym mógł podkręcić g3258 do jakiegoś sensownego taktowania? ~200zl Edytowane 18 Lutego 2015 przez deoivrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) na 100% moge polecić takiego asusa co u mnie w sigu, chociaz cena troche imo wysoka. Mankament tej plyty jest taki, ze ma tylko dwa zlacza na wentylatory z czego wentylator na procesorze musi byc sterowany pwm(4pin) inaczej nie bedzie mozliwosci zmiany predkosci wentylatora. uwazam ze asrock h81m jest lepsza :P Edytowane 18 Lutego 2015 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...