aniafree1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Witam serdecznie sprawa wygląda następująco. Gdy włączyłam dzisiaj komputer pojawiło się okno "odzyskiwanie systemu" i dwie opcje do wyboru: start normalny oraz naprawa. Gdy wybieram start Win tak jakby przez chwilę się ładuje ale zaraz jest restart i znowu powyższe okno. Gdy z kolei wybieram naprawę, tak jakby ładuje mi pliki systemowe ale potem pojawia się pusty ekran i nic się nie dzieje. Podobnie gdy korzystam z dysku instalacyjnego. Gdy podczas rozruchu wcisnęłam F8 wyskoczył mi (na niebieskim tle) błąd: unmountable_boot_volume technical information: STOP: 0x000000ED (0xFFFFFA8004B80060, 0xFFFFFFFFC0000185. Laptop to Toshiba Satellite C660-1LG. Za pomocą programu MHDD zrobiłam skan powierzchni dysku, SMART i remap. Poniżej screeny Skan powierzchni: SMART: remap (tu jednak wyskoczył mi błąd więc wyłączyłam laptopa) Proszę o pomoc. Edytowane 18 Lutego 2015 przez aniafree1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Puść remap do końca... Jak się zatrzyma to czekaj. Jak będzie ciąg (powiedzmy >25) błędów i 365 dni ETA to raczej po dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Miałem niedawno taki sam przypadek w stacjonarce z win7 w pracy. Do tego komp świeży praktycznie nieużywany i5 3570. Informatycy, którzy przyszli go zobaczyć nie dali rady nic zrobić na miejscu i zabrali do siebie. Kiedy wrócił, powiedzieli, że windows się wysypał i trzeba było zrobić reinstal systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 tyle tylko, że u mnie instalacja w tym momencie nie idzie. pliki systemowe się ładują i na tym koniec, czarny ekran i jedyne co można zrobić to wyłączyć lapka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Smart wygląda OK . Skan z MHDD pokazuje problem z 2 sektorami - może to problem z tasiemką , co potwierdza SMART . Albo fizyczne uszkodzenie dysku w tych 2 miejscach . Nie spadł ci czasem ten komp - choćby z małej wysokości ? Edytowane 18 Lutego 2015 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniafree1 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Mi nigdy nie spadł, chyba, że ktoś z niego korzystał i wtedy ale nic mi o tym nie wiadomo. Edytowane 18 Lutego 2015 przez aniafree1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Niedawno miałem coś podobnego i... tylko format dysku pomógł. Wyciągnij go z lapka, na innym kompie podłącz, przegraj co niezbędne i format (przepartycjonuj dysk i podziel na nowo). Możesz też użyć jakiegoś live CD, penek. Sam nie wiem co u mnie było przyczyną, bo wieczorem wyłączyłem a następnego dnia .. format. Możesz jeszcze spróbować fix mbr, naprawę plików rozruchowych, ale podejrzewam, że to nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Może jakaś ostatnia aktualizacja coś zbruździła. Na pclolu też walczą: http://forum.pclab.pl/topic/1028886-nie-moge-dostac-sie-do-systemu/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...