mika9521 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam!Ostatnio kupiłem gre Watch Dogs na PC. Mój komputer to : http://www.x-kom.pl/?show_prod=182168Gdy zainstalowałem grę i ją uruchomiłem to zaczęła się strasznie ścinac. Wszystko z powodu takiego, że system wybrał do działania zintegrowną kartę Intel HD 4600 , a nie moja Nvidie Geforce 850M. W panelu sterowania grafiką ustawiłem, że procesor Phyx to nvidia, dodałem grę i ustawiłem, że ma działać z nvidią, ustawiłem także, że główna karta to nvidia a tu nic. Nawet Przy otwieraniu Watch Dogs kliknałem PPM i uruchomiłem z nvidią, i nic to nie dało. Tak samo się dzieje z Battlefield Hardline Beta, oraz Battlefield 4 x64. Posiadam system Windows 7 x64. Aktualnie próbuje grać na monitorze z laptopa, ale przeważnie mam jeszcze podłączony monitor przez HDMI. Pisałem także do MSI w tej sprawie, powiedzieli, że nie wiedza co się dzieje. Wszystko przez to Nvidia Optimus. Zamiast pomagać szkodzi. Przeczesałem chyba cały internet, próbwałem wszystkich sterowników i nic. Dzisiaj nawet ściągnąłem MSI AFTERBURNER i miałem odpalonego na ekranie laptopa (ekran główny to ekran zewnętrzny, ale nawet jak jest tylko monitor laptopa to i tak nie działa) to nic to nie dało. Gra i tak ciągle korzystała z grafiki intela. Wiexza już mi się skończyła. Może macie jakies pomysły jak to rozwiązać? W poniedziałem zadzwonie do serisu MSI i zapytam się o to ich. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Ja najpierw wyłączyłbym PhysX. + plan zasilania wysoka wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mika9521 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Ale jak wyłączył. W opcjach jest tylko automat, nvidia, albo procesor. Plan na wysoką wydajność mam wszędzie ustawiony. W każdej aplikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 To spróbuj dać na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mika9521 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Nic to nie dało :( Może jeszcze jakieś pomysły macie? Edytowane 22 Lutego 2015 przez mika9521 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...