majestatycznyJeż Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Witam,złożyłem zestaw PC, i proszę was o ocenę, wskazówki i zastrzeżenia (ogólnie czy ten zestaw wygląda sensownie): http://www.morele.net/inventory/info/mz6Kmj/ System operacyjny posiadam. PS: jeżeli chodzi o grafikę, ostatnio jest wokół modelu gtx970 wiele szumu, jednak wiele osób mimo wszystko w tym przedziale cenowym ten model proponuje, co o tym sądzicie? Dzięki i Pozdrawiam! Edytowane 14 Lutego 2015 przez majestatycznyJeż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 Zestaw niezły ale: -potrzebujesz i7? Na razie w grach go średnio wykorzystasz, nie wiadomo jak w przyszłości -weź szybszy ram http://www.morele.net/pamiec-g-skill-tridentx-ddr3-2x4gb-2400mhz-cl10-f3-2400c10d-8gtx-478219/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majestatycznyJeż Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 oprócz grania, zaczynam przygodę z grafiką 3D i animacją, wydaje mi się że i7 jest nieodzowny w tym przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2015 A to faktycznie, i7 jest wtedy super opcją :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majestatycznyJeż Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam, złożyłem taki oto zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/EXAJzK/ Jedynie czego potrzebuję to dobrej grafiki, w cenie 1000-1200. Jestem zwolennikiem produktów od nVidii, dlatego wolałbym propozycje z tą firmą związane. Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Do czego ma być ten komp ? Jak do gier to proponuję I5 4690K za 1 029 zł a różnicę w cenie dołożyć do GTX970 . Jak nie to proponuję GTX960 / GTX760 lub dołożenie do GTX770 . Choć w przypadku GTX770 wybór jest na razie jeden - Zotac GTX770 2GB DDR5 AMP! za 1 318 zł . Szkoda że to ma być karta od NV , AMD ma lepsze propozycje w tych przedziałach cenowych - R9 280 / R9 285 czy R9 290 . R9 280 ma szerszą szynę i więcej VRAM niż GTX960 / GTX760 , znowu GTX960 jest znacznie chłodniejszy i mniej prądożerny oraz jako jedyny ma wsparcie dla H265 co się może przydać w przyszłości - I7 5xxx z ledowością dekoduje materiał w H265 - FHD osiąga zaledwie 2 fps , podczas gdy GTX płynnie dekoduje nawet film 4K 60 FPS . R9 290 to konkurencja dla GTX970 / GTX780 oraz ma 4 GB VRAM . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Kolega pisał "zaczynam przygodę z grafiką 3D i animacją" więc i7 jest na miejscu w tym wypadku. W tej cenie wydajniejsze są Radeon'y ale jeżeli potrzebujesz Nvidii do renderowania lub po prostu wolisz to w tej cenie 770 lub 960 (są testy na purepc), lub dołóż 200zł do gtx 970 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majestatycznyJeż Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam, złożyłem taki oto zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/NS0tPn/ Komputer przeznaczony do gier, oraz grafiki 3D Zwracam się z prośbą o ocenę zestawu, jakiekolwiek uwagi oraz zastrzeżenia są mile widziane. Dzięki. Pozdrawiam. PS:Pytanie dotyczące Coolera: czy jeżeli przez najbliższy rok nie planuję podkręcać procesora, jest on zbędny i jego brak nie zaszkodzi obecnemu zestawowi? i czym grafika MSI Gtx970 różni się od Zotac Gtx970 w praktyce? ponieważ rozważałem obie te grafiki podczas tworzenia zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Msi jest półpasywnie chłodzona, więc przy małym obciążeniu nie kręci wiatraczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...