c3rb3r Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam, w końcu nadszedł czas na kupno nowego blaszaka. Będzie on wykorzystywany głownie do grania w nowe gry, takie jak Evolve, BF4, CS:GO, Dying Light, GTA V. Budżet mam ściśle ograniczony do 4200zł Ze starego pc nic nie mam, oprócz myszki klawiatury i monitora. Nowego systemu też będę potrzebował i zdecydowałem się na win 8.1. Moja propozycja to: http://www.morele.net/inventory/info/Mj7oLs/ Miałem mały problem z wyborem zasilacza i karty graficznej, więc inne propozycje/korekty zestawu mile widziane. Mam też pytanie, czy wszystkie wybrane przeze mnie komponenty zmieściłyby się w tej obudowie. Prosiłbym o szybką odpowiedź, ponieważ zestaw chciałbym zamówić najwyżej we wtorek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Zestaw ok. Ew dolozylbym do lepszego zasilacza. Np CoolerMaster G550M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 A jak to teraz wygląda z tymi rzekomymi zakłamaniami Nvidii ze specyfikacją GTX 970. Lepiej kupić r9 290/290x czy GTX 970. Gram tylko w wyłącznie w FullHD. Co będzie lepsze do podanych przeze mnie gier? Jeżeli faktycznie warto dołożyć do tego CoolerMastera to wygląda na to, że dodatkowe 50 zł będę musiał uciułać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Możesz wziąć tańszą obudowę. Np tą http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/ Kartę możesz spokojnie brać GTX 970. Zwłaszcza że nie grasz w gry wygające pełnej pamięci. Ale oczywiście jak nie masz nic do AMD to śmiało możesz brać R9 290 również od MSI lub ASUSA. Jednak GTX 970 są troszkę chłodniejsze i mniej prądożerne. Jednak z tym prądem nie jest aż tak źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Obudowę wybrałem głównie z uwagi na specyficzny i jak dla mnie fajny wygląd ;P Co do karty to chodziło mi o to, która jest po prostu lepsza do podanych gier(żeby miała więcej fps), bo czy amd jest bardziej prądożerne czy nawet cieplejsze to mi to lata :D Po prostu szukam jak najlepszej karty graficznej do tego zestawu(uwzględniając oczywiście budżet). Edytowane 22 Lutego 2015 przez ThePatryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Do tych gier możesz śmiało wziąć R9 290. Obie są dobre, ale GTX 970 jest troszkę wydajniejszy ogólnie w częsci gier. Ale za to R9 290 jest tańszy i ma pełne 4 GB tak samo szybkiej pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Rozumiem, chyba zostane przy gtx 970(kultura pracy), ale tak poza tym to wszystkie części będą pasowały i zmieszczą się w tej obudowie ? Troszkę się tylko boję, co to będzie jak gry zaczną faktycznie wykorzystywać te 4Gb vramu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) To weź R9 290. MSI i ASUS ma podobne chłodzenie w tym R9 290, więc będą miały podobną kulturę pracy. Tylko mocniej się grzały i pobierały wiecej prądu. Co byś nie wziął będziesz zadowolony. Zwłaszcza w tych grach co nie mają specjalnie dużych wymagań jeśli chodzi o pamięć. Do obudowy wszystko się śmieści bez problemu. Edytowane 22 Lutego 2015 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c3rb3r Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Dobra, dzięki to jutro zamawiam zestawik razem ze zmienionym zasilaczem, jednak zostane przy GTX970 ;). Jeszcze raz dzięki za wszelkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...