Viking Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Kolega dał mi żebym zobaczył , ale ręce mi już opadają... Konfig :VIA Apollo 133A . Celeron 1200 MHz Socet 370 ( 12 x100), 128 MB SDRAM , WD Caviar 40GB 5200. Problem polega na tym , że po wejściu do Windy po 3-8 min następuje zwis . Niezależnie od Windy ( 98/ XP )a także od tego czy system jest czyściutki - bez żadnych sterów - czy też z zainstalowanymi sterownikami , i niezależnie czy się coś na nim robi czy też nic... Po zwisie , w ogóle do systemu wejść się nie da , tuż przed wyświetleniem tapety następuję czarny ekran i kursor myszy i koniec, twardy reset. Jak chwilę komp odpocznie znowu da się go odpalić na 3-8 min. Kolega twierdzi , że do tej pory wszystko było OK tylko jakiś miesiąc temu się tak od czapy 2 razy wyłączył. Pomogło wyjęcie i włożenie kabla zasilającego... Jak na mój gust coś się przegrzewa , ale co ??? Smarowanie proca i przyleganie radiatora jest OK Grafę wpakowałem swoją i nadal to samo. Wymieniłem zasiłkę , nadal to samo. Kombinowałem z ustawieniami BIOS i [gluteus maximus]. Sprawdzałem HDD na swoim kompie śmiga. Chipset ledwo ciepły OK. Dźwięk zintegrowany , sprawdzałem z włączonym i bez ,bez zmian. Przy otwartej obudowie działa troszkę dłużej ale i to nie zawsze... Nie sprawdzałem jeszcze tylko pamiątek z braku SD RAMÓW pod ręką. No wię CO TO DO K.... może być??? Może MoBo Ratujcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 pewnie pamieci a na przyszłość warto sprawdzanie od ich wlasnie zaczynac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Sprawdziłbym najpierw pamiątki gdybym jakieś SD RAM miał pod ręką Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 U mnie coś takiego powodowała dupnieta pamieć ram :( Wymien ram i powinno być OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...