bigfan Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Witam, Forum moze nie do konca to, ale sa tu elektronicy i na ich pomoc licze. Jest sobie zegarek jak w temacie. Mozna nim zarzadzac poprzez element fotoczuly umieszczony w samym zegarku i mrugajace paski pojawiajace sie na monitorze. Caly pic polega na tym, ze metoda ta dziala tylko na monitorach CRT a ja mam tylko LCD. Jest przystawka do notebooka na port serial z dioda LED. Niestety nigdzie nie moge znalezc schematu takiego adaptera. Mam wiec pytanie, czy starczy pradu na ktorychs z pinow COMa, zeby diode LED (jakas "zwykla") pobudzic do mrugania? Czy Waszym zdaniem ten adapter to cos wiecej niz dioda plus kabelek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 hmm niewiem ile moze pociagnac com... ale przeciez mozesz zrobic ze zasilanie wezmiesz sobie z zewnatrz a tylko sterowanie wezmiesz z com'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jest tutaj: http://csgrad.cs.vt.edu/~tjohnson/timex/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Dzieki, nie przyuwazylem, jak bylem na tej stronie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 3 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2003 Adres podany przez Xona juz nie funkcjonuje. Ma moze ktos schemat kabla do Datalinka, ktory byl na tej stronie zamieszczony? Moze ktos ma oryginalny kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Postanowiłem poszperac i znalazłem dla Ciebie taką diodę, cena jedynie może Cię odstraszyć... --> http://www.timex.pl/index.php?action=produkt&pid=583 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 No wlasnie dlatego szukalem alternatywnego rozwiazania ;-) Juz OK, znalazlem schemat. Co wiecej, da sie korzystac z tej podrobki kabelka korzystac pod Linuxem (niedlugo przetestuje FreeBSD), oporogramowanie windowsowe dostarczane wraz z zegarkiem nie dziala z tym kabelkiem. Oryginalny ma jeszcze cos, co pozwala softowi wykryc, ze jest podlaczony. Jesli by ktos byl zainteresowany, to mam gdzies w domu linki czy nawet stosowne schematy i programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2003 Zapomnialem o najwazniejszym - cena. Rozwiazanie darmowe kosztowalo ok. 13 zlotych, z czego 9 poszlo na ultrajasna LED w kolorze niebieskim (w sumie to prawie bialym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...