Veilroth Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Myślę nad przerzuceniem się na procesor z tematu (plus z97pro i ram g.skill ripjaws 2133 cl9), ale moja obudowa jest dość wąska i dodatkowo wyłożona matami wygłuszającymi. W tej chwili chłodzę swoje i5-200k przy pomocy Xigmatek Gaia SD1283 i czubki heatpipeów b.delikatnie wgniatają matę na ściance obudowy. Pytanie brzmi czy to chłodzenie wystarczy do nowego procesora (nie mam zamairu podkręcać w najbliższym czasie) czy warto zmienić na coś innego, a jeśli tak to co polecacie w mojej "przestrzeni"? Wysokość Xigmateka to około 158mm. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Veilroth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Chłodzenie wystarczy. Jakakolwiek wymiana na chłodzenie ~160mm będzie pewnie skutkowała podobnym układem (opieranie się o mate końcówek HP) Moim zdaniem sensowniej będzie poczekać na Skylake i 14nm Podciągnij 2500k >4ghz i poczekaj parę miesięcy, zgodnie z zasadą tick-tock powinno być warto. W ostateczności na premierze Skylake dorwiesz Devila @down na stronie Corsair pisze jak byk 160mm nie 165mm:) Edytowane 23 Lutego 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) tak jak HeatheN pisze chłodzenie wystarczy, pytanie w jakim celu chcesz zmieniać procka? do gier? 200R jest dość pojemna bo mieści chłodzenia do 165mm wiec jeśli coś można pomyśleć nad niższymi matami na boku budy :) Edytowane 23 Lutego 2015 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 W zasadzie obie te odpowiedzi wyczerpały temat. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...