*Snow* Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam, Jakieś pół roku temu zakupiłem laptop Lenovo ThinkPad E540 z zainstalowanym Windowsem 8.1 64bity z laptopa rzadko korzystam dlatego tak długo akceptuje ten problem... Otóż od samego początku jak go kupiłem występował problem z zamykaniem, czasami uruchamianiem systemu, np. zamykając system gaśnie ekran ale sam laptop cały czas działa, słychać jak pracuje, świecą się diody itp. zdarza się to dość często, mogę zostawić go nawet na 30 min a i tak się nie wyłączy... Czasami podczas uruchamiania Windows nie może się załadować ale to dużo rzadziej. Drugi problem to WiFi, pomimo dobrego zasięgu, czasami gubi połączenie i go nie ma wcale... podczas gdy na innym laptopie wszystko jest ok. Nie wiem czy system źle zainstalowali, robiłem wszystkie aktualizacje, sterowniki od WiFi też ale dalej świruje Jakieś pomysły ? miał ktoś takie problemy ? nie wiem czy mam reklamować czy sam coś ogarnę. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 To ten https://support.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-edge-laptops/thinkpad-edge-e540?c=1 ? Możesz spróbować aktualizacji biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Tak, niestety robiłem aktualizacje biosu i dalej lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 A sprawdzales np na live linuxie czy jak z jego poziomu wylaczasz laptop to wszystko ok? W ten sposob dowiesz sie czy to wina lapka czy systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Hmm dobry pomysł, jakiś link gdzie co i jak ? bo nigdy z linuxa nie korzystałem ;p EDIT: może to być mini xp z pendrive'a ? Edytowane 24 Lutego 2015 przez *Snow* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...