SpiderFYM Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Witajcie, spotkał się ktoś z Was z przesyconymi kolorami w grach w trybie pełnoekranowym?Niektóre gry w fullscreenie mają podbite kolory (coś jak AMOLED Samsunga), a w trybie okienkowym kolory wyświetlają się normalnie. Problem ten spotkałem np w najnowszej Fifie czy GRiDzie Autosport. Mam najnowsze sterowniki od grafiki (na poprzednich było to samo) - Gefroce GT650M oraz najnowszy DirectX itd. Monitor to Samsung T27D590, któy jest podłączony do laptopa za pomocą kabla HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Tak, mialem podobnie przy lineage 2. Po minimalizacji okna z gra wypalalo oczy na pulpicie. Probowalem z tym cod zrobic, ale sie poddalem. Wydaje mi sie ze odpowiedzialne moga byc za to ustawienia jasnosci/gammy w grze, ale do windowsa rzadko wychodzilem a w grze kolory byly dobre to nie ruszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 W sterownikach NV można konfigurować gammę/jasność/kolory dla nakładki wideo i pulpitu. Jest jeszcze jakiś tam "game center" czy coś i on posiada profile konfiguracji dla każdej gry osobno. Poszukaj tam - może ustawienia fabryczne są źle dobrane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Witajcie, spotkał się ktoś z Was z przesyconymi kolorami w grach w trybie pełnoekranowym? Niektóre gry w fullscreenie mają podbite kolory (coś jak AMOLED Samsunga), a w trybie okienkowym kolory wyświetlają się normalnie. Problem ten spotkałem np w najnowszej Fifie czy GRiDzie Autosport. Mam najnowsze sterowniki od grafiki (na poprzednich było to samo) - Gefroce GT650M oraz najnowszy DirectX itd. Monitor to Samsung T27D590, któy jest podłączony do laptopa za pomocą kabla HDMI. Sprawdź na DVI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 W sterownikach NV można konfigurować gammę/jasność/kolory dla nakładki wideo i pulpitu. Ustawienai dla poszczegolnych gier dotycza jakosci generowania obrazu, gammy i jasnosci tam nie widze. Co do nakladki to masz do wyboru czy aplikacja nia steruje czy sama nvidia. Nie widze u siebie ustawien dla aplikacji i pulpitu oddzielnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...