sceptic Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam, Mam problem z przeinstalowanie systemu, a chodzi prawdopodobnie i jakies zabezpieczenia w biosie. Czytałem ale rozwiązania które znalazłem nie działają u mnie. Chcę przeinstalować system Win8 na Win7 z tym że nie chcę kasować tych ukrytych partycji z Win8 gdybym kiedyś chciał wrócić do tego systemu. Problem jest taki że gdy ustawiam botowanie UFI to z cd się nie da instalować bo nie akceptuje systemu plików, a gdy przestawie na drugą opcję nie odpala bootowalenj płyty z cd. Wszystko w załączonych zdjęciach, może ktoś miał podobny problem? Pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traax Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie chce instalować bo masz partycje w stylu GPT, musisz przekonwertować na MBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptic Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Jak to mam zrobić? i czy strace to co jest na tych ukrytych partycjach systemowych? Edit: Czy ewentualne usunięcie wszystkich partycji i zrobienie ich na nowo coś da? Edytowane 24 Lutego 2015 przez sceptic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traax Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 To usunie wszystkie dane z dysku. Zrób sobie kopie albo obraz dysku. Odpalasz instalatora i wciskasz Shift + F10 diskpart list disk select disk x - x to Twój clean convert mbr exit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptic Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 ok, a czy ta opcja będzie dotyczyć tylko jednej partycji (jendna z mbr a reszta bez zmian?) czy całego dysku fizycznego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traax Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Całego dysku. Pisałem ci wcześniej, że stracisz wszystkie dane na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptic Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzięki za pomoc, udało się przekonwertować bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...