arthi Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Finansowo wyjde na zero, nic na tym nie strace, sprzedam moja obecna, jedynie co mi zniknie to RAID z ktorego i tak nie korzystalem do tej pory. Czy warto przesiadac sie na KT266A i DDR... jak sie domyslacie na nic wiecej nie dam rady uzbierac, a ESC na KT333 wydaje mi sie ze szkoda kasy i zero overclockingu, a lubie sobie czasem w biosie pogrzebac. Co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tipper Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ja bym zmienił na to kt266a bo nawet za jakis rok jak bys zmienial mobo to ten kt266a bedzie wiecej wart niz kt133 i bedziesz musial mniej doplacac do nowego mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 albo zmień na to, co ja mam. ecs l7s7a2, szybszy od kt400, od 266a nie wspominając. i kosztuje 229 zł w komputroniku, dołączają czytnik kart flash, który za 50złsprzedasz bez problemu (ja sprzedałem za 100zł ale płytę kupiłem za 250). podkręcanko jest możliwe chociaż zmiana napięcia nie jest duża. przesiadłem się z abita kt7a (kt133a) którego sprzedałem za 130zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 albo zmień na to, co ja mam. ecs l7s7a2, szybszy od kt400, od 266a nie wspominając. i kosztuje 229 zł w komputroniku, dołączają czytnik kart flash, który za 50złsprzedasz bez problemu (ja sprzedałem za 100zł ale płytę kupiłem za 250). podkręcanko jest możliwe chociaż zmiana napięcia nie jest duża. przesiadłem się z abita kt7a (kt133a) którego sprzedałem za 130zł.a jak chcesz odpowiedź czy warto - oj, warto. różnica,choćby dzięki pamięciom, kolosalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ŁYKAJ KT266A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jak nic nie stracisz kasy i RAID-a zeczywioście nie potrzebujesz i w najbliżeszej przyszłości nie będziesz potrzebował to bierz KT266A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Jeżeli nic nie będziesz dopłacał to warto. Przesiadka na DDRy przyspieszy działanie kompa, może nie będzie to jakiś ogromny wzrost wydajności ale myślę że odczujesz ogólną porawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Warto sama przesiadka na DDR daje kopa może nie tyle w FPS czy innych MBs ale komp dużo płynniej działa trudno mi to wytłumaczyć ale szybieciej wszystko startuje i nie zamula się system. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Warto sama przesiadka na DDR daje kopa może nie tyle w FPS czy innych MBs ale komp dużo płynniej działa trudno mi to wytłumaczyć ale szybieciej wszystko startuje i nie zamula się system.Oczywiscie w przypadku, gdy jest tyle samo SDR co DDR. Jak nic cie to nie kosztuje to lykaj od razu. Pomysl tylko nad jakimis dobrymi pamiatkami, zeby potem nie wymieniac ich znowu (do nowej plyty). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 no to chyba tak zrobie, ale takie pytanko ktora lepsza: MSI K7T266 PRO MS- 6380 ver.3 czy moze Epox 8K7A+ jednak na chipsecie AMD761 (minus to zworki na plycie, plus RAID) ale cena wyzsza fakt faktem troche zal mi jest sie przesiadac z EPOXA 8KTA3+ Pro okazalo sie ze plyta jest sprawna i w planach mialem wsadzic do niej Athlona 160*12,5, chodzilaby super... a tak to nawet nie wiem jak to jest z tymi DDR... na allegro widzialem jakies Elixir z cas 2,5ns, czy roznica wydajnosci bedzie duzo? PS. Co ciekawe w specyfikacji plyt pisze, ze maksymalnie oblsuguja procesory do Athlona 2200+, a moj wysluzony Epox 2400+.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Idz w tego KT266 od MSI. AMD procki robi klasa, ale chipsety czesto do bani wiec raczej nie AMD761.... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 MSI chipsety od AMD to lipa są wolniejsze :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 To mam pytanie czy take pamieci http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14463615 pojda na 160-166Mhz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Trudno powiedzieć ale na 166 na 100% pójdą Elixir 2700 cl2,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Finansowo wyjde na zero, nic na tym nie strace, sprzedam moja obecna, jedynie co mi zniknie to RAID z ktorego i tak nie korzystalem do tej pory. Czy warto przesiadac sie na KT266A i DDR... jak sie domyslacie na nic wiecej nie dam rady uzbierac, a ESC na KT333 wydaje mi sie ze szkoda kasy i zero overclockingu, a lubie sobie czasem w biosie pogrzebac. Co o tym myslicie? Moim zdaniem odpowiedź jest banalnie prosta :arrow: Jeśli Cię to nic nie kosztuje to przesiadaj się :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 przesiadaj się na tego MSI. firma spox i KT266A był porządnym chipsetem. a pamięci bierz nawet te elixiry, ja ma i chodzą dobrze. IMO nie warto płacić 150 złzamiast 100 bo różnica nie będzie wielka, lepiej zostaw tę kasę na lepszego procka. da ci więcej niż lepszy ram. ja wolałem kupić A2000+ i pamięci elixir za 110zł niż dać 20zł mniej za A1800+ i te 20 zł dorzucić do pamięci twinmos (używane). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 ::ja bym sie przesiadl :: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 A wiec zdecydowalem! Dziekuje wszystkim za opinie i porady, ale zal bylo by mi sie rozstawac z plyta za ktora swego czasu dalem prawie 650zl... :) Poczytalem troche o KT266 i KT266A i przyrost wydajnosci bylby naprawde niewielki, nieodczuwalny, zwlaszcza ze moj EPOX byyyyl... najwydajniesza krarta na chipsecie KT133A, a o plytach msi nie mam dobrego zdania. Zdecydowalem sie kupic wiecej ramu, 512 Memtech, przesiadka z 256MB, napewno odczuje roznice, postaram sie rowniez podkrecic FSB na 160Mhz (teraz mam 155Mhz na jakis no-name) i wydaje mi sie, ze to jest najbardziej optymalne rozwiazanie (w sumie doplace do zabawy 80zl). Jeszcze raz dzieki za pomoc. No i bede mial RAID . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...