Pieterman1982 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Nie, ale też różnica w cenie nie jest jakaś powalająca. Dobra 1600 CL 7 też swoje kosztuje. Ja bym kupił 2133, 2400Mhz z racji, tego, że nie ma dużej przepaści cenowej, a zawsze te parę procent do wydajności masz. Przy Haswellu różnica jest jak najbardziej mierzalna. Tak, jak mówisz, różnica w cenie niewielka - moim zdaniem warto dorzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Cóż skieruję tutaj: http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ram_wybrac_test_ddr3_13332400_mhz_w_grach?page=0,0 Powinno trochę pomóc. Warto też czytać komentarze do artykułów. Edytowane 2 Marca 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 @up Właśnie o tym teście mówiłem. Po lekturze postanowiłem dołożyć dosłownie parę zł do 2400MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Toteż o tym ci też napisaliśmy, haha. Dobrej zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenoba Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Przede wszystkim nie bierz z moreli.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony86 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 ok jestem już zdecydowany na płyte z97 tylko poradzcie mi czy ta może być http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z97-pc-mate-intel-z97-4xddr3-vga-gblan-atx-z97-pc-mate-640729/i doradzcie jakieś pamięci 2000+ .. z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony86 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 1. czy najtańsza możlia płyta na z97 będzie dobra do oc ? 2. dziś znajomy mi powiedział, że lepiej poczekać na skylake ? czy to prawda ?będzie duża roznića między nimi, a poweidzmy kupionym dziś i przetaktowanym 4690k ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony86 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 ok .. a podpowiedz mi jeszcze ... czy najtańsza możlia płyta na z97 będzie dobra do oc ? czy duża różnica ze względu na oc będzie między tą Płyta główna MSI Z97-G43, Intel Z97, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX (Z97-G43), a tą płytą Płyta główna MSI Z97 PC Mate, Intel Z97, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX (Z97 PC Mate) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Nie poczujesz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony86 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 super dzięki za szybką odpowiedx prosze jeszcze tylko o jedno czy sa to dobre płyty do oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Owszem, dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...