saslanides Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 (edytowane) Witam Zbieram się do małej modernizacji z asrocka 970de3 i phenoma 945 na coś nowszego i mocniejszego Mam problem z wyborem płyty głównej. Na tym co mam jak podpinam głośniki/słuchawki mam szumy trzaski itd. Są one cholernie głośne i irytujące. Zwalam to wszystko na złego realteka i jego cudowne chipsety Czy są płyty w sensownej cenie (~500 600) które będą bez realteka i mają jakiś lepsiejszy chipset; a może nowe kodeki są lepsze i bez mankamentow Czy lepiej tańszą płytę + karte dzwiekową? nie ukrywam że za jakiś czas będę chciał podkecić i5/i7 (nie wiem jeszcze co kupie) o pareset mhz mogą byc używki z góry dzięki za rady Edytowane 2 Marca 2015 przez saslanides Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Szukaj jakiejś płyty na ALC1150. Naprawdę spoko brzmi, można się obejść bez dedyka i nie ma nic wspólnego ze śmieciowymi integrami z okresu Twojego asrocka (ALC662). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Jak wyżej . Płyty mające wbudowany kodek ALC 1150 powinny być odpowiednie np. MSI Z97 Gaming 3 , Asrock Z97 Extreme 4 , Gigabyte GA-Z97-D3H , Gigabyte GA-Z97X-SLI ew. Gigabyte G1.Sniper Z97 mająca kodek od Creative . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saslanides Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 ok dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...