ViruS001 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Witam. Właczając dzisiaj komputer napotkałem problem niezbyt ostrych liter i dziwnej grafiki, więc zaktualizowałem sterowniki ale nie pomogło. Stwierdziłem, więc że pewnie jutro się ogarnie :p ale przeglądając internet przez przypadek wlazłem na ciemną stronę i co? Ekran się automatycznie ściemnił a po poprowcie na jasną ekran się rozjaśnił. Próbowałem w opcjach coś szukać i przestawiać ale na marnę :/ Jest to PC (Nie laptop) + Win 7 Dziękuje z góry za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 A powiesz nam, jaki to monitor, czy mamy zgadywać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Oh sorki :p Philips 190CW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2015 Ten model w Google ma opisane jakieś problemy z jasnością, ale żeby nie dłubać w ciemno, to najpierw podłącz go do dowolnego innego kompa, by sprawdzić czy winny jest monitor, czy jednak komp (sterowniki karty). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Winne są jakieś ustawienia ale jakie? Czytam w googlach, że w laptopach coś takiego jest jako oszczędność energii - na ciemnnych stronach ekran ciemnieje a na jasnych jaśnieje ale jak takie dziadostwo wyłączyć na PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 Tzn tak, w Google jest opisany problem z tym monitorem w kwestii jasności. Jest nawet filmik na YT. Nie bardzo jednak rozumiem, czy przyczyną jest wadliwy moduł czy same przewody na PCB. https://www.youtube.com/watch?v=aMCBJo7GDk4 Jeśli zaś chodzi o kompa, to typowo laptopowe zarządzanie jasnością nie powinno działać na PC, gdyż ma on stałe zasilanie. Bardziej szukałbym tutaj w sterownikach karty graficznej - jeśli w ogóle miałbym szukać przyczyny w oprogramowaniu. Inna sprawa, że przy dużej jasności, efekt który opisujesz może być złudzeniem - chyba że ściemnienie następuje płynnie po np 1 sekundzie od zmiany obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2015 No i problem rozwiązałem :) W ustawieniach monitora (bawiłem się tymi guzikami) i ustwiony był tryb "Entertainment", wyłączyłem całkowicie wszystkie tryby i działa normalnie :) Problem rozwiązany :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...