KPiN Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Cześć. Usunąłem partycje bootujące od W7 ("zastrzeżone przez system" itp.), tzn. konkretnie chyba były na poprzednim dysku, którego teraz nie mam :D BIOS wywala błąd, że nie ma żadnego systemu do uruchomienia, a automatyczna naprawa (z usb, nie mam cd) nic nie daje. Czy można to jakoś naprawić czy tylko ponowny format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Zwykle partycja "zastrzeżone przez system" jest na tym samym dysku, co Windows. Odpal live Linuxa i zobacz, czy masz jeszcze Windows na dysku. Jeśli tak, to w instalatorze jest opcja naprawy. Tylko nie wiem, gdzie system ją upcha, jeśli będzie chciał ją z powrotem. Prościej będzie chyba postawić system. Przy wyborze dysku usuwasz pierwsza partycję od góry i tworzysz od nowa - instalator z automatu dorzuci swoją zastrzeżoną. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2015 Miałem wcześniej tani ssd, wymieniłem na lepszy, ale podczas nowej instalacji systemu oba dyski były podpięte. GParted pokazywał tylko jedną partycję. Tak więc wychodzi na to, że nowa instalacja tylko dopisała się do już istniejącej. Format zrobiony, szkoda mi było tego niepotrzebnego zapisu, ale nie można zwariować. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...