yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Witam, Muszę kupić mojego pierwszego laptopa, a nie mam pojęcia o tym, dlatego liczę na Waszą pomoc. Będzie on służył do typowo biurowej pracy, żadnych gier. Potrzebuję czegoś wydajnego. Naraz mam otwarte kilka plików excela, worda, pdf, prezentacji i po kilka/kilkanaście zakładek w przeglądarce. Chciałbym aby w laptopie był dysk SSD plus zwykły 1TB. Myślałem o czymś z i5 i 4GB pamięci. Zależy mi też na bardzo dobrej gwarancji i serwisie - kumpel mówił, że najlepiej celować w HP. Myślę, że matowa 15 FHD byłaby najlepsza. Cena około 2500zł jeżeli będzie to konieczne dołoże do 3000zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Za 2900 Acer E5-572G z i5m + 8GB RAM. Procesor wysoko taktowany, matowa matryca FHD i mocna bateria. Wersja z SSD wewnątrz HDD na usb z HP masz bizneoswego Probooka 450 z i7 + 8GB RAM + SSD. Lepsze wykonanie i matowa matryca FHd, za reszte mozesz dokupic sobie HDD Edytowane 7 Marca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 HDD na USB odpada. Albo oba dyski w środku albo wole zrezygnować z SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Z 2 dyskami w środku jedynie Acer V5-573G z i7ulv + 8GB RAM. Niestety zwykłą matryca HD, plsuem podświetlana klawiatura i smukła obudowa (jedynie 2kg wagi). Z samym HDD podany wcześniej Acer E5-572G z i5. SSD możesz zamontować w miejsce napędu optycznego w kieszeń tzw. HddCaddy. W ten sposób dostajesz lapka z matową matrycą FullHD i dwoma dyskami wewnątrz. Edytowane 7 Marca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 To drugie rozwiązanie jak dla mnie może być. Jest jakoś sklep który robi coś takiego? Jak wygląda gwarancja/serwis u Acera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Żaden sklep tego nie zrobi, musisz się bawić wew własnym zakresie. Na allegro są takie kieszenie. Co do gwarancji do standardowa niczym się nie wyróżnia, serwis gwarancyjny mają w czechach więc w miarę szybko odbywa się gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Chodzi o coś takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5146067179? Czy taka podmianka ma jakiś wpływ na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Jeśli serwis stwierdzi, że ingerowałeś w sprzęt inaczej jak przez klapę serwisową to tak. Stąd montaż w kieszeni to alternatywa, która ma swoje wady. Z wbudowanym SSD + HDD masz podanego V5-573g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Zdecyduje się na opcję SSD w środku a HDD w zewnętrznej obudowie. Biorę pod uwagę Lenovo ThinkPad e540 i Acer E5. Bardziej widzi mi się Acer ze względu na większą ilość pamięci i mocniejszą kartę graficzną. A coś podobnego od Della polecicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Z della najtaniej Latitude 3540 z i5ulv + 8GB RAM + SSD. seria biznes z matową matrycą FHD, porządną obudowa i 3 letnią gwarancją Next Business Day. Taniej nic ciekawego z della z matryca FHD nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Wersja z FHD ma mniej pamięci ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanis Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Przekonałeś mnie ;-) Ten Kingston zmieści się do środka? http://www.x-kom.pl/p/218537-dysk-ssd-kingston-120gb-m-2-2280-ssd-sm2280s3.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...