Skocz do zawartości
Mrokus

Zestaw do gier ~4000. Potrzeba porady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnimi czasy mysle o zakupie nowego komputera i w zwiazku z tym poskladalem sobie zestaw http://www.morele.net/inventory/info/ayJpls. Problem polega na tym ,ze troche przesadzilem z cena ;/ Macie jakis pomysl by obciac koszty a nie tracic na jakosci/wydajnosci ? Ja myslalem nad wywaleniem chlodzenia bo z podkrecaniem to spokojnie moge poczekac, co wy na to ?

Z gory dzieki ;)

Edytowane przez Mrokus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zostaw chłodzenie stockowe i nie kręć póki co. Odpada pasta.

2. Złóż sam / z kumplem, który się zna, jeśli nie czujesz się na siłach.

3. Zasilacz zmień na Corsair VS 550W - 219 PLN.

4. Wywal DVD (ktoś to jeszcze używa?).

Już mamy 415 w kieszeni.

Dalej.

1. Płyta MSI Z97 G43 / 50,00 w kieszeni

2. MSI 970 OC / 31,00 w kieszeni

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx970oc-4gb-gddr5-256-bit-2xdvi-hdmi-dp-gtx-970-4gd5t-oc-694685/

3. Gladius M40 / 44,00 w kieszeni

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m40-pure-black-atx-usb3-0-ssd-ready-3x120mm-bez-zasilacza-spc077-529266/

Kolejne 125. Razem 540. Kup SSD. Da więcej niż jakiekolwiek OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 . Złożenie zestawu może mieć za 1 zł - klik , tekst po banerze morele.net .

4 . Ja używam DVD i póki co nie wyobrażam sobie używania kompa bez napędu , jeszcze się przydaje , więc jak autorowi przyda się jeszcze nagrywarka to niech ją zostawi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzałem na wasze propozycje i jak narazie wsystkie wdrożyłem. Mam jednak pytanie o wydajnośc, głośność i temperatury tej karty od MSI. Masz może jakieś jej testy ? Ja szukałem ale tylko na zagranicznym portalu znalazłem informacje odnośnie jej taktowania.

Edytowane przez Mrokus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Piszę z prośbą o informację czy na płycie głównej  ASRock Z97 PRO4 Z97 LGA1150 założenie 4 kości ramu GoodRam DDR3 PLAY 8192MB PC1866 2 x 4GB BLUE CL9 nie będzie kolidować z chłodzeniem Thermalright HR-02 - Macho Rev. B ?? A jeżeli tak to czy możecie podać propozycje innego dobrego chłodzenia w podobnej cenie, które nie będzie blokować mi slotów ramu ? Procesor to I5 4690k . Z góry dziękuje za pomoc :)

Edytowane przez Mrokus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi