23max Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Witam :) Od dawna zabieram się na kupno nowego kompa i nie ukrywam, bardzo zależy mi na wyciągnięciu ile się tylko da z owej produkcji. Problem polega na tym iż nie znam się kompletnie na wydajności poszczególnych komponentów ani ich stosunku cena-jakoś. W dodatku z artykułów mówiących o Wiedźminie wynika że nawet spełnienie rekomendowanych może nie pozwolić na odpalenie wysokiego poziomu grafiki. "Jestem przekonany, że nawet najlepsza optymalizacja nie zmniejszy realnych wymagań do poziomu rekomendowanej konfiguracji (Core i7-3770 & GTX 770), więc amatorów detali High/Ultra najprawdopodobniej czeka solidna modernizacja komputera. Procesor klasy Core i5-2000, 3000 albo 4000, szczególnie jeśli będzie podkręcony, powinien w zupełności wystarczyć, ale sytuacja z kartą graficzną wygląda mniej optymistycznie, GeForce GTX 970 lub Radeon R9 290 wydają się najtańszą rozsądną opcją, mogącą zapewnić płynną zabawę w maksymalnych ustawieniach." Zastanawiam się nad tym zestawem http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_marzec_2015?page=0,14 jednak boje się iż może nie dać rady. Nie miałem dysku SSD i szczerze nie przekonuje mnie zbytnio. Dziękuje za wszelką pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 To bardzo dobrze dobrany zestaw, jedyna rzecz do której można się przyczepić, to dyski ssd ( tzn, ja nie ufam tym 2 firmą które są polecane), to samo jeśli chodzi o napędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Nie miałem dysku SSD i szczerze nie przekonuje mnie zbytnio. SSD to moim zdaniem jedyna część komputera gdzie odczuwa się przyrost wydajności, komfortu pracy. Także nie mogłem się przekonać do nich zwłaszcza w stosunku do cen jakie trzeba zapłacić. Swojego zakupiłem gdy komp miał już rok i po długich lekturach. Teraz nie wyobrażam sobie komputera bez takiego dysku a nawet jestem przekonany, że kolejny będzie tylko na SSD ( nie magazynuję wiele więc nie jest mi potrzebny HDD 1TB czy 2TB) SSD to naprawdę świetna sprawa, nie warto z niej rezygnować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 Kolejny, który pomylił fora. Zadzwoń wieczorem do wróżbity Macieja. On ci na pewno doradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
23max Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 SSD to moim zdaniem jedyna część komputera gdzie odczuwa się przyrost wydajności, komfortu pracy. Także nie mogłem się przekonać do nich zwłaszcza w stosunku do cen jakie trzeba zapłacić. Swojego zakupiłem gdy komp miał już rok i po długich lekturach. Teraz nie wyobrażam sobie komputera bez takiego dysku a nawet jestem przekonany, że kolejny będzie tylko na SSD ( nie magazynuję wiele więc nie jest mi potrzebny HDD 1TB czy 2TB) SSD to naprawdę świetna sprawa, nie warto z niej rezygnować. Naprawdę starcza Ci 128GB miejsca? Na starym kompie miałem 250GB i nie dawałem rady z utrzymaniem wszystkiego a SSD mające 500GB są w cenie 900zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 A 256 GB za 399 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 SSD to moim zdaniem jedyna część komputera gdzie odczuwa się przyrost wydajności, komfortu pracy. Fakt. Nigdy żadna zmiana platformy nie dała takiego kopa całości jak wstawienie SSD. Choć pierwszy kupiłem za 2k PLN :) Laptop (Vaio) na średnim jakimś core i5 zyskał drugą młodość normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Naprawdę starcza Ci 128GB miejsca? Na starym kompie miałem 250GB i nie dawałem rady z utrzymaniem wszystkiego a SSD mające 500GB są w cenie 900zł :/ Nie 128GB. SSD 256GB + HDD500GB to posiadam i jeśli nie nawalą to w następnej skrzynce pewno się znajdą i oczywiście dodatkowy SSD :) Ceny są z roku na rok bardziej przystępne. ssd 256 gb ~400zł ssd 512 gb ~780zł -myślę, że za rok/dwa będą z granicach 550-600zł Klaus znalazł fajną okazję, dawno te dyski nie były w takiej cenie Edytowane 9 Marca 2015 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...