BANMEN Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia witam ja ostatnio ustawiałem dość proste to jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANMEN Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia Witam... proszę znawców o pomoc jaki do tej płyty mogę kupić największy procesor z AMD ??? Nie znam się za bardzo na tym .. Mam procesor AMD Ryzen 5 3600 socket AM4 .. Max TDP 65.0W tak pisze na CPU-Z .. Grafikę mam NIVIDIA GeForce GTX 1660 DDR5 6GB 192 bits ... Proszę o poradę .... Z Góry Dziękuje za pomoc...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia (edytowane) 5800x3d więcej Ci nie trzeba. Tutaj Lista obsługiwanych procesorów przez twoją płytę. Edytowane 3 Grudnia przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia (edytowane) Trzeba się zapytać o pozostałe elementy, cooler, zasilacz, obudowe no i do czego bedzie ta rozbudowa jak do gierki to sam procek wszystkiego nie uratuje Edytowane 3 Grudnia przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia Witam 4 godziny temu, BANMEN napisał(a): witam ja ostatnio ustawiałem dość proste to jest... jakże pomocna jest twoja wypowiedz, zwłaszcza dla autora wątku, może byś sie podzielił informacja , np. korzystałem z strony x czy poradnik na YT i link. to mówisz aby dobrać procesor do płyty głównej piszesz że sie nie znasz i zakładasz watek ,ale samodzielnie skonfigurowałeś bios aby pamięci działały poprawnie na profilu XMP , czy tam AMD EXPO , ciekawe to czy dana pamięć będzie chciała pracować na danym sprzęcie zależy od, posiadanego procesora i zintegrowanego w nim kontrolera pamięci , wsparcia płyty głównej ( najnowszy dostępny bios wskazany ) oraz posiadanych modułów pamięci ram. nie ustawiaj profilu XMP skoro nie chce działać poprawnie , ustaw napięcie dla pamięci 1.35v oraz szybkość na 2933MHz , zapisz ustawienia restart i zobacz czy sie uruchomi poprawnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 3600 powinien zrobić na ramie 3600 Włącz XMP i manualnie zjedz na 3600 na ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...