Skocz do zawartości
rodal8

AMD AM4 - Ryzen 1000 / 2000 / 3000 / 4000 / 5000 (Zen 1 / Zen 2 / Zen 3) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... proszę znawców o pomoc jaki do tej płyty mogę kupić największy procesor z AMD ??? Nie znam się za bardzo na tym ..  Mam procesor AMD Ryzen 5 3600 socket AM4  .. Max TDP 65.0W  tak pisze na CPU-Z  ..   Grafikę mam NIVIDIA GeForce GTX 1660 DDR5 6GB 192 bits ...  Proszę o poradę .... Z Góry Dziękuje za pomoc......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się zapytać o pozostałe elementy, cooler, zasilacz, obudowe no i do czego bedzie ta rozbudowa jak do gierki to sam procek wszystkiego nie uratuje 

Edytowane przez axsin302

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

4 godziny temu, BANMEN napisał(a):

witam ja ostatnio ustawiałem dość proste to jest...

jakże pomocna jest twoja wypowiedz, zwłaszcza dla autora wątku, może byś sie podzielił informacja , np. korzystałem z strony x czy poradnik na YT i link. 

to mówisz aby dobrać procesor do płyty głównej piszesz że sie nie znasz i zakładasz watek ,ale samodzielnie skonfigurowałeś bios aby pamięci działały poprawnie na profilu XMP , czy tam AMD EXPO , ciekawe  

to czy dana pamięć będzie chciała pracować na danym sprzęcie zależy od, posiadanego procesora i zintegrowanego w nim kontrolera pamięci , wsparcia płyty głównej ( najnowszy dostępny bios wskazany ) oraz posiadanych modułów pamięci ram. 

nie ustawiaj profilu XMP skoro nie chce działać poprawnie , ustaw napięcie dla pamięci 1.35v oraz szybkość na 2933MHz , zapisz ustawienia restart i zobacz czy sie uruchomi poprawnie .    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi