Skocz do zawartości
Hadar

Laptopy dla bliźniaczek, za ok. 2 tys. każdy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam doradzić komuś zupełnie nie znającemu się się na komputerach jaki sprzęt kupić ich córkom (bliźniaczkom). Także potrzebne są dwa laptopy, każdy za ok. 2000 tys. zł. (+/- oczywiście)

Ogólnie jak myślę o dziewczynach, którym mają zostać one sprezentowane to wydaje mi się, że:

- laptopy powinny mieć matrycę 15-16" (no żeby nie były zupełnie ciężkie)

- karta graficzna zintegrowana - jak je znam to grają najwyżej w gry na FB

- fajnie by było jakby miały dyski SDD (żeby widziały, że nowy sprzęt jest dużo szybszy niż poprzedni)

- i jakieś 4-8 GB szybkiego RAMu (jako że one totalnie nie ogarniają IT i jak utrzymywać system w czystości, żeby po prostu zbyt szybko nie zaczęły się im zamulać).

Co polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym dla siebie kupował to bym kupował bez systemu i instalował z Dreamsparka. Tutaj nie wiem do końca jak to będzie wyglądać, bo laptopy mają być niespodzianką. 

Przyjmijmy, że raczej z, ale zawsze możecie wspomnieć o jakiś bardzo ciekawych ofertach  bez systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz Asusa K555 z i3ulv + 4GB RAM i SSD. Do codziennego użytku wystarczający, do tego matowa matryca zamiast lustra i bardzo mocna bateria, która w połączeniu z energooszczędnym procesorem daje długie czasy pracy na baterii. Plusów SSD nie musze wymieniać bo znasz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi