97kamil Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2015 Witam, mam problem z podłączeniem dekodera z amplitunerem, otóż: dekoder HD 5500s z cyfrowego polsatu jest podpięty przez HDMI do telewizora, przy wcześniejszym dekoderze były złącza RCA (białe i czerwone) więc przez nie był podłączony amplituner philips lx710 z dekoderem. W HD 5500s nie ma gniazd RCA jest jedynie złącze optyczne (toslink), w amplitunerze też takowe się znajduje więc podłączyłem dekoder z amplitunerem takim kablem. Na amplitunerze włączam disc opti (tak było w instrukcji w przypadku podłączenia do tego gniazda) ale dźwięk nie działa. wygląda to mniej więcej tak Prosiłbym o jakąś rade lub sugestie dlaczego to może nie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 A ustawiłeś poprawnie wyjścia w ampli w menu? Nie wiem, jak w Twoim AVR, ale w moim H'K mogę osobno przyporządkować sygnały dla kilku różnych opcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2015 a nie masz w TV optycznego wyjscia TOSlink? ja mam tak zrobione, że dekoder (inny niż Twój) mam podpięty przez HDMI do TV a TV toslink optical out do toslink optical in na amplitunerze. dzięki temu cokolwiek podpinam do TV to mam dzwięk na głośnikach. amplituner powinien też Ci napisać, czy ma sygnał na wejściu optycznym czy nie. Jeśli pisze no singal, zmien na PCM w konfiguracji dekodera. wtedy powinno wszystko działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...