a.wrzos Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Hej mam problem z netem w moim domu. W niektórych pokojach działa słabo ale są miejsca gdzie nie działa w ogóle. Zastanawiam się czy nie kupić nowego routera albo kupić jakiś wzmacniacz z górniej półki. Polecacie jakieś dobre modele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Kup router, postaw go w innym miejscu niż ten pierwszy router i połącz oba kablem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.wrzos Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Dzięki a masz do zaproponowania jakiś dobry model?? bo średnio się na tym znam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan87 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Jeśli z górnej półki to proponuję Ci kupić R8000. To chyba najlepszy model na rynku. Sam go mam i jestem bardzo zadowolony. Ineternet jest mega szybki nawet jeśli kilka urządzeń jest podłączonych, synowie grają a ja oglądam filmy online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 ZyXEL NBG6716 ale to okolice 400 zł, a nie piszesz nic o budżecie. Jak to sensownie rozmieścisz wystarczający okaże się zapewne i TP-Link 841N za 60 zł. Czy nawet 740N (ale to tylko 150 Mbit no i oczywiście tylko pasmo 2.4 GHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) 4Nie bierz lepiej 841N ani 740N bo one mają stałe antenki; weź na przykład 841ND lub 842ND, nie 843ND bo on jest jeszcze w starej wersji sprzętowej tamte są już odnowione ;) Umieść wtedy router jak najwyżej, na środku mieszkania. Polecam od razu kupić antenki 8dBi od TP-Link'a za 29zł TL-ANT2408CL to jest bez podstawki za 29zł TL-ANT2408C z podstawką i metrowym kabelkiem za 49zł mniej więcej;) Jeżeli zdecydujesz się na te z podstawką to odległość między nimi nie większa niż 12cm. Ja bardziej polecam z podstawką bo np. router położysz na biurko a anteki na sufit. Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez ets747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...