Greg654 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, mam problem z kartą graficzną od gigabyte, HD 7950. Karta pracowała u mnie już około roku w komputerze, ostatnio grając w gre zrobił się czarny ekran, trzeba było odciąć zasilanie od komputera. Po tym zabiegu komputer już nie chciał się uruchomić. Karta jest na gwarancji ale zmieniałem na niej chłodzenie, na starym chłodzeniu były naklejone takie paski przewodzące ciepło (?): http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2013/HD_7950_vs_GTX_660Ti/gigabyte_hd_7950_windforce_3x_test_review_9.jpg i ja je odkleiłem od niego, w tym wypadku nie mam pewności czy uznają gwarancje. Generalnie komputer działa na zintegrowanej karcie graficznej, karta może być wpięta w slot i zintegrowana normalnie działa, dopiero po podłączeniu zasilania do karty komputer nie wstaje. Sprzęt: I5 4690k MSi gaming 5 OCZ ZT 750W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Jak w serwisie rozkminią, że majstrowałeś przy chłodzeniu to ci nie uznają gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg654 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Jak w serwisie rozkminią, że majstrowałeś przy chłodzeniu to ci nie uznają gwarancji. to jest wręcz pewne, bo nie mam tych pasków :E wyrzuciłem je... Chyba coś się przypaliło :/ Zdjąłem chłodzenie i zacząłem się przyglądać karcie, po chwili znalazłem coś takiego: http://i.imgur.com/O6nP2pA.jpg Czy jest to do naprawienia przez jakis serwis? Bo szczerze mówiąc to wątpie aby mi to na gwarancje przyjeli... Edytowane 12 Marca 2015 przez Greg654 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 dobry serwis ci to zrobi jak zmieniasz chłodzenie to zatrzymuj to co odklejasz, a ponadto lepiej jak coś nie pasuje to spiłować, ściąć radiator niż usuwać "firmowe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...