Skocz do zawartości
Greg654

Gigabyte HD 7950 - nie włącza się komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z kartą graficzną od gigabyte, HD 7950.

Karta pracowała u mnie już około roku w komputerze, ostatnio grając w gre zrobił się czarny ekran, trzeba było odciąć zasilanie od komputera. Po tym zabiegu komputer już nie chciał się uruchomić.

Karta jest na gwarancji ale zmieniałem na niej chłodzenie, na starym chłodzeniu były naklejone takie paski przewodzące ciepło (?): http://www.purepc.pl/files/Image/artykul_zdjecia/2013/HD_7950_vs_GTX_660Ti/gigabyte_hd_7950_windforce_3x_test_review_9.jpg 

i ja je odkleiłem od niego, w tym wypadku nie mam pewności czy uznają gwarancje. 

Generalnie komputer działa na zintegrowanej karcie graficznej, karta może być wpięta w slot i zintegrowana normalnie działa, dopiero po podłączeniu zasilania do karty komputer nie wstaje. 

Sprzęt:

I5 4690k

MSi gaming 5

OCZ ZT 750W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w serwisie rozkminią, że majstrowałeś przy chłodzeniu to ci nie uznają gwarancji.

to jest wręcz pewne, bo nie mam tych pasków :E wyrzuciłem je... 

Chyba coś się przypaliło :/

Zdjąłem chłodzenie i zacząłem się przyglądać karcie, po chwili znalazłem coś takiego: http://i.imgur.com/O6nP2pA.jpg

Czy jest to do naprawienia przez jakis serwis? Bo szczerze mówiąc to wątpie aby mi to na gwarancje przyjeli... 

Edytowane przez Greg654

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi