killingtime Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2015 Witam Mam problem. Laptop dziewczyny został zalany małą ilością herbaty (bez cukru). Głównie dolna, prawa część. Skutki były takie, że prawdopodobnie cała klawiatura nie działała oraz touchpad. Po rozebraniu, osuszeniu touchpad dalej nie działa. Ale za to cała prawie klawiatura już działa bez cyfr: 1234789, nawiasów i strzałek dół/prawo. Pytanie brzmi czy można tą klawiaturę jakoś uratować? Czy kupno nowej z allegro powinno pomóc? Jak się zabrać do uruchomienia klawiatury. Touchpad nie jest istotny w tym przypadku. Dzięki za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Kupujesz 5L wody demineralizowanej, wyciągasz klawiaturę z laptopa, wlewasz wodę do miski, wkładasz klawiaturę i energicznymi ruchami wypłukujesz zaschniętą herbatę trza płukać przez kilka minut a nie tylko zamoczyć na 10 sekund... wyciągasz osuszasz ręcznikiem i suszarką, zostawiasz na dobę na ciepłym grzejniku i powinna działać. Odratowałem tak kilka zalanych laptopowych klawiatur. Edytowane 15 Marca 2015 przez SEKS_DESTRUKTOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 J/W, do tego można dodać umieszczenie w jakimś pudełku tekturowym po zabiegu i zasypanie ryżem. Ryż jest silnie higroskopijny, cała woda zniknie w ciągu 24h nawet spod folii. Ja tak z kolei ratowałem komórkę i działa do dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Potwierdzam, ryż jest niezastąpiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...