Nechoya Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Szukam najwydajniejszego i możliwie nie hałasującego zbyt bardzo(ale priorytet do wydajność) chłodzenia do Devil's Canyona. Ograniczenie to szerokość budy Zalman Z3 Plus i kwota 250zł. Obecnie przyglądam się rajintek tisis, macie lepszych kandydatów?Chłodzenie musi być dostępne w sklepie morele.net, bo tam będą je montowali do gotowego zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Tisis jest wielkim klocem, więc podstawa to na jakim mobo to ma siedzieć. PRZYKŁAD 2 sprawy: A. Odległość do PCIE - może być problem z odległością od karty graficznej. B. Zasłoni pewnie wszystkie sloty RAM. Pytanie też jak wysoki RAM, bo wymyślne radiatory nie wejdą pod TISIS. Wyjściem jest przestawienie przedniego wentylatora na tył. Teoretycznie nie wpływa to na wydajność. Edytowane 14 Marca 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Płyta to będzie MSI z97-43, bez wymysłów w stylu gejming, a ram ballistixy, względnie niskie, ponoć się zmieszczą. Że chłodzenie jest duże, to wiem, ale chyba nie na tyle, żeby nie zmieściła mi się karta? Nie chcę tego pakować na jakiegoś mATXa czy ITXa, tylko do pełnowymiarowego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...