evald Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Witam, Czy zaobserwował ktoś ostatnio złą pracę avasta na komputerach, w moim przypadku na laptopach? W laptopie nr 1 z windowsem 8 na pokładzie z dnia na dzień avast zaczął obciążać procesor w ok. 90% i blokował wyświetlanie się stron www. Na przykład skype działał, lecz Chrome jakby działał w trybie offline. W laptopie nr 2 z windowsem 7 od paru dni blokował dokonanie przelewu online w banku internetowym... przelew zawieszał się w końcowej fazie "prosimy czekać...". Obciążenie procesora też było dziwne, ok. 20%. W obu przypadkach po usunięciu avasta wszystko wróciło do normy. Zainstalowałem na próbę MSE i nie robił problemów :P Jakieś ogólno-wiadome problemy? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Na żadnym znanym mi komputerze na którym instalowałem Avasta nic takiego nie występuje i nie występowało. To jeden z najlżejszych antywirów. Może masz "syfa" w sieci - exploity, malware itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2015 Ogólnie każdy antywirus zauważalnie przymula kompa - jedne bardziej, drugie mniej. Avast nie jest tutaj wyjątkiem, przy czym wiele zawirusowanych kompów, które do mnie ludzie przynosili, miały właśnie Avasta. Innymi słowy poszukaj innego antywirusa - np AVG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Dzięki za odpowiedzi. Zdziwiło mnie to, że w podobnym czasie na dwóch laptopach wystąpiły problemy z avastem. Spróbuje innych antywirusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...