bosolo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) Witam ostatnimi mi czasy moj sprzęt zaczał mnie denerwowac i postanowilem zrobic upgrade pc i dlatego tez pisze do was pomozecie moje specyfikacje : Nazwa calego kompa : HP compaq dc58050 microtower AMD Athlon Dual Core Processor 4450B NVIDIA GeForce GT 610 PS. Do 150zł :) Dzieki ;3 Edytowane 14 Marca 2015 przez bosolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosolo Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard 3029h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2015 Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard 3029h Czyli chipset 780V. Obsługuje m.in. Phenoma X4 965, który jest całkiem całkiem. Pozostają następujące kwestie: 1. Czy zasilacz wyrobi. 2. Czy sekcja zasilania na płycie wyrobi. 3. Czy chłodzenie wyrobi. Minusem wszelkich gotowców w niewielkich obudowach jest fakt, iż liczone są "na styk". Może się okazać, że wstawisz X4 zamiast X2 i Ci sprzęt klęknie najzwyczajniej z jednego z wymienionych powodów. Ja bym nie ruszał. Jeżeli chcesz zacząć modernizację zamiast zmienić platformę, to kup jakąś używaną budę na allegro, zasilacz i chłodzenie, a potem X4 i przełóż to do normalnej obudowy z cywilizowanym zasilaczem. Nie wiadomo czego tam nie potrzebujesz, więc i koszt będzie raczej nikły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...