Liquid Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Witam społeczność PurePC Chciałbym polepszyć ogólne osiągi mojego zestawu głównie pod zastosowania multimedialne. Na ogół gram w EVE no i jakieś nowsze tytuły, filmy i obróbka wideo. I tutaj mam dylemat. Czy ulepszyć obecną konfigurację czy lepiej przejść na 1150 i wydać sporo kasy a o X99 to już nie wspominam nawet. Ogólnie rzecz biorąc nie mogę narzekać ale czuć że coś nie gra, zdarzają się spadki animacji chociażby AC Unity, DA3 nawet Diablo potrafi przymulić które sprawiły że odechciewa się na to patrzeć. Propozycja 1 w oparciu o marcowe zestawy ASUS Z97- PRO Gamer G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10 , druga para w przyszłości 4790K Devils Canyon MSI GTX970 Gaming =4132 zł w Morelach Propozycja 2 wepchanie nowego ram i grafiki MSI GTX970 Gaming G.Skill TridentX DDR3 2x4GB 2400MHz CL10 - może x2 o ile pójdą u mnie :wink2: =1984 zł jw. Tak wiem, nie wspomniałem o budżecie gdyż rozważam obie możliwości. Pytanie tylko czy różnica będzie aż tak duże że naprawdę warto wydać 4k na zmianę platformy. Choć nie ukrywam że wolałbym 2 rozwiązanie. Liczę na wasze doradztwo i ewentualne pomoc w kwestii co zmienić i na co. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Nie zmieniaj nic, nie opłaca się. Diablo 3 ma skopany silnik i spadki fps są na każdym sprzęcie, także czekaj bardziej na patcha niż myśl o upgrade'ach hardware. Cpu bym nie ruszał, ewentualnie pobaw się w wyższe oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...