_ambi_ Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Cześć, Słowem wstępu: jakoś przez przypadek przeczytałem o niedawnej premierze gry Cities: Skylines. Obejrzałem gameplay i zachciało mi się pograć:) Niestety nie grałem w nic ładnych parę lat (ostatnio w openttd:p albo mahjonga na kurniku) i wydaje mi się, że problemem może być niestety sprzęt jakim obecnie dysponuję, a jest to: Pentium Dual Core E5200, który kilka lat temu podkręciłem na 4Ghz i tak już zostało grafika 8400GS 4GB ram SSD zakupiony rok temu zasilacz 400W topower i z tego co przed chwilą wyczytałem na tabliczce ma dwie linie 12V, które razem mogą uciągnąć bagatela 300W! Obstawiam, że najsłabszym ogniwem jest karta graficzna. Czy w ogóle jest sens inwestowania w ten sprzęt? Jaką kartę moglibyście polecić? W grę wchodzą zarówno używane jak i nowe karty. Fajnie jakby karta miała pasywne chłodzenie, ale nie jest to konieczne. Fajnie jakby była to nVidia, bo korzystam z linuxa, a z tego co pamiętam, karty nVidii miały zawsze lepsze wsparcie na tym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 8400GS to słabizna totalna . Za 300 zł to lepiej brać uzywki np. HD6850/HD6870 albo polować na HD7850 , z kart NV szukaj GTX460 1GB . Do tej gry na minimalnych detalach powinny te karty starczyć , do gry na medium+ to nie stety tylko zmiana platformy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ambi_ Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 Myślisz, że procesor nie będzie blokował GTX460? Martwię się też o zasilacz, może być na styku.. Niemniej dzięki za odpowiedź! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...