Lettenhove1234 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Witam ! Mam internet mobilny od orange. Jest to zwykły modem który podłączam do wejścia usb. A potrzebowałbym mieć Wi-fi do telefonu :) I tutaj pytanko czy po podłączeniu modemu do rutera będę mógł skonfigurować sieć ? A jeśli jest taka możliwość to czy mogli byście podrzucić mi jakiś tańszy ruter na którym mógłbym to wszystko zrobić(nie musi być dobry,zasięg jaki będę potrzebował to max 2m) Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2015 Router musi mieć wsparcie dla konkretnego modemu - sprawdź na liście wspieranych urządzeń, zanim kupisz. Najlepszą opcją jest zakup routera, na którym bezproblemowo można zainstalować alternatywne oprogramowanie - DDwrt, openwrt, gargoyle etc. Na stockowym sofcie jednymi z najlepiej obsługiwanych są routery asusa, bo ich fabryczny soft bazuje na DDwrt (nie wiem, czy wszystkie modele). Lub jeżeli nie chcesz się bawić - mobilny router wifi gdzie po prostu wkładasz do routera SIM i tyle. Coś takiego, pierwsze z brzegu: http://allegro.pl/przenosny-modem-router-wifi-mlife-3g-lte-play-plus-i5139680714.html Albo stary telefon/tablet z androidem, usb, rootem i pppwidget. Zrobi to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lettenhove1234 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Temat do zamknięcia bo znalazłem ruter pasujący do mjegeo modemu :) Dzięki za odp i pozdrawiam ! A tu ten ruter :D http://allegro.pl/router-wi-fi-3g4g-do-huawei-e3351ultrastick-orange-i5056647818.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Taki sobie, ale openwrt i ddwrt wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...