Skocz do zawartości
krzychu2

jaka plyta na KT400

Rekomendowane odpowiedzi

ja mogę tylko polecić to co mam a więc gigabyte ga7va cena to 290zł

płytka jest stabilna na moim 1700 dut3c JIUCB 0251 do fsb 180 MHz więcej nie mogłem sprawdzić bo napiecie 3,3 V spadło poniżej 3 V

tylko że nie ma LAN musiałem dokupić osobno

w tej samej cenie jest Asus A7v8x/lan Kt400 AGPx8 USB2 Audio6ch ale nie znam go i nie moge nic o nim powiedzieć oprócz tego ze ma lan

a za 400 zł to polecam MSI K7n2 Delta-l Nforce 420/socka

na Nforce 400ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak za 400 zl to tak jak moi przedmowcy poradze ci kupno "czegos" na nForcie. Jak na nForcie to Epoxiak 8rda albo soltek frn2 lub tansze jak FIC lub Chaintech. Jesli chodzi o kt400 to polece ci epoxiaka 8k9a lub abita kd7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak za 400 zl to tak jak moi przedmowcy poradze ci kupno "czegos" na nForcie. Jak na nForcie to Epoxiak 8rda albo soltek frn2 lub tansze jak FIC lub Chaintech. Jesli chodzi o kt400 to polece ci epoxiaka 8k9a lub abita kd7.

400 zeta to juz wystarczajaca sumka zeby rozgladnac sie za plyta o generacje wyzej czyli nforce2, tak jak pisze Luzaczek jakis Epoxik, Soltek, a jak naprawde musi byc juz kt400 no to te Epoxik, Gigabyte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400 zeta to juz wystarczajaca sumka zeby rozgladnac sie za plyta o generacje wyzej czyli nforce2, tak jak pisze Luzaczek jakis Epoxik, Soltek, a jak naprawde musi byc juz kt400 no to te Epoxik, Gigabyte...

Lepiej kupic dobra plyte na KT400 niz g*wno na n-force2 za ta sama cene. Poza tym jezeli chodzi o ta "generacje wyzej" to mocno przesadzone i naciagniete bo n-force2 jest tylko odrobine wydajniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym slusznym wyborem w tej kategorii bedzie ABIT KD7. Szczeze mowiac nie zamienil bym swojego ABITA na KT400 na zadnego N-FORCE2 bo to naprawde swietna plytka a roznice w osiagach sa znikome.

No tak ale popatrz na to z innego punktu widzenia: ty juz masz ta plyte a gosc chce plyte kupic. czy kupujac nowa plyte i majac do wyboru NF7 lub KD7 wybralbys KD7 ktora jest na starszym chipsecie i jest tansza tylko o 50 zl ? Jesli tak to nie mam wiecej pytan ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym slusznym wyborem w tej kategorii bedzie ABIT KD7. Szczeze mowiac nie zamienil bym swojego ABITA na KT400 na zadnego N-FORCE2 bo to naprawde swietna plytka a roznice w osiagach sa znikome.

No tak ale popatrz na to z innego punktu widzenia: ty juz masz ta plyte a gosc chce plyte kupic. czy kupujac nowa plyte i majac do wyboru NF7 lub KD7 wybralbys KD7 ktora jest na starszym chipsecie i jest tansza tylko o 50 zl ? Jesli tak to nie mam wiecej pytan ;)

Kupowalem ta plyte jakis czas temu i placilem za nia 470zl. W tym czasie byl juz dostepny ABIT NF7-S wiec wybor mialem (nie chodzilo o kaske bo nawet jakbym jej nie mial to wystarczylo pchnac SB LIVE 5.1 i przesiasc sie na SOUNDSTORM). Poprostu swiadomie wybralem KT400, ktory pomimo tego ze jest deko starszy niewiele ustepuje n-force2. Jak widac w podpisie plyta ma bardzo duze mozliwosci O/C i jest stabilna jak skala. A do tego mam prawdziwe synchro w przeciwienstwie do n-force2 pseudo synchro z zablokowanym PCI i recznym AGP gdzie synchro jest tylko FSB+magistrala pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kupic dobra plyte na KT400 niz g*wno na n-force2 za ta sama cene. Poza tym jezeli chodzi o ta "generacje wyzej" to mocno przesadzone i naciagniete bo n-force2 jest tylko odrobine wydajniejszy.

czyli wedlug Ciebie Epok na nforce2 jest gorszy od dobrej plyty na kt 400 ?!!? :lol: :o :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorąco polecam Ci shuttle'a AK37. kosztuje niewiele a jest na maxa stabilna , switene mozliwosci o/c, bardzo wydajna (zerknij na test na http://www.extremetech.com/article2/0,3973...3,634104,00.asp

).

Mam ją od grudnia i jestem bardzo zadowolony. Podobnie jak NiemacieK był to swiadomy wybór bo nforce'y 2 juz byly i moglem sie zdecydowac na jakąkolwiek plytke z nforcem (róznica w cenie byla chyba rzędu 50 pln) mimo to wziąłem kt400 od shuttle'a po uprzednim przejrzeniu wieeelu recenzji (na ogół zagranicznych serwisów bo oni robią testy duuzo porządniej niz my).

W sumie najwazniejsza byla dla mnie stabilnosc wiec dlatego ją wziąlem a tu .. prosze... okazalo sie jeszcze ze ma swiwtne mozliwisci o/c (mój AXP kręci sie z 1466 do 2350 STABILNIE na 1.85v).

Naprawde gorąco polecam takie zestawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowalem ta plyte jakis czas temu i placilem za nia 470zl. W tym czasie byl juz dostepny ABIT NF7-S wiec wybor mialem (nie chodzilo o kaske bo nawet jakbym jej nie mial to wystarczylo pchnac SB LIVE 5.1 i przesiasc sie na SOUNDSTORM). Poprostu swiadomie wybralem KT400, ktory pomimo tego ze jest deko starszy niewiele ustepuje n-force2. Jak widac w podpisie plyta ma bardzo duze mozliwosci O/C i jest stabilna jak skala. A do tego mam prawdziwe synchro w przeciwienstwie do n-force2 pseudo synchro z zablokowanym PCI i recznym AGP gdzie synchro jest tylko FSB+magistrala pamieci.

Gratuluje wyboru ;)

Bo patrzac na twoj podpis i te pamieci to jakbys je puscil w dualu na fsb powiedzmy 220 to kazda plyta na kt400 dostaje tegie lanie.. nawet z "prawdziwym" synchro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego ze EPOXA w zyciu bym nie kupil bo po pierwsze nie lubie tej firmy, po drugie ABIT kopie mu tylek a po trzecie EPOX znajduje sie na wyposazeniu kazdego pseudooverclockera w tym pieknym kraju. Co do pamiatek z podpisu to wcale nie jest tak slodko bo to sa GEILE VALUE CL2.5 i z najostrzejszymi timingami lataja jak w podpisie wiec wiekszej FSB nie potrzebuje. N-force jest szybszy, ale te roznice sa nieznaczne wiec wolalem kosztem tych kilku 3dmarkow kupic sprzet, ktorego nie maja wszyscy bo tak lubie. Zreszta temat brzmi: "JAKA PLYTA NA KT400" wiec proponuje nauczyc sie czytac, ewentualnie pocwiczyc rozumienie tekstu albo poprosic kogos o wytlumaczenie znaczenia tego tematu. Koles pisze rowniez ze chce na plyte przeznaczyc 400zl co nie pozostaje bez znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego ze EPOXA w zyciu bym nie kupil bo po pierwsze nie lubie tej firmy, po drugie ABIT kopie mu tylek a po trzecie EPOX znajduje sie na wyposazeniu kazdego pseudooverclockera w tym pieknym kraju. Co do pamiatek z podpisu to wcale nie jest tak slodko bo to sa GEILE VALUE CL2.5 i z najostrzejszymi timingami lataja jak w podpisie wiec wiekszej FSB nie potrzebuje. N-force jest szybszy, ale te roznice sa nieznaczne wiec wolalem kosztem tych kilku 3dmarkow kupic sprzet, ktorego nie maja wszyscy bo tak lubie. Zreszta temat brzmi: "JAKA PLYTA NA KT400" wiec proponuje nauczyc sie czytac, ewentualnie pocwiczyc rozumienie tekstu albo poprosic kogos o wytlumaczenie znaczenia tego tematu. Koles pisze rowniez ze chce na plyte przeznaczyc 400zl co nie pozostaje bez znaczenia.

no wiesz jak kupuje sprzet taki jak w danym okresie jest bajlepszy za okreslona kase, nie kieruje sie tym ze jakies firmy nie lubie wiec choc jest lepsz to i tak jej nie wezme bo do bez sensu 8O

BTW

bierz abita kd albo kd7-e, bardzo dobra wydajnosc i doskonale mozliwosci OC jaj na chipset kt333 i kt400 (mnoznik powyzej 12,5 ,dziury wokol socketu i 3 fazowe zsilanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o epoxa i abita na kt400??

biorac pod uwage dalsza czesc twojej wypowiedzi to troche cie nierozumiem :? moim zdaniem tu nie chodzi o to czy sie lubi firme czy nie bo w danym okresie bedzie krolowal np.: Abit a w innym Epox a w jeszcze innym beda stawiani na rowni (tak wlasnie stawiam /zreszta i nie tylko ja/ 8rda(+) i NF7-(S)). Abita lubisz a jak np.: wydaja marna serie plyt jak to sie przydazylo w ostatnich czasach np.: ASUSowi i co tez go kupisz ?? Jesli tak to tymbardziej cie nie rozumiem. Osobiscie kupuje to co w danym momencie jest naprawde dobre (a jesli sie nie sprawdza - wymieniam) wez np.: Prolinka firma low-endowa a ja jade na ti4200 agpx4 od roku bo te karty im sie udaly nawet bardzo dorownuja a czesto przewyzszaja mozliwosciami np.: o/c takie firmy jak MSI, Gainward czy Leadtek (mowa o modelach rownozednych). A tak OT to czemu nie lubisz tej firmy?? I dlaczego mowisz ze Epox znajduje sie na wyposazeniu kazdego PSUEDO :? overclockera mozesz to roziwnac??

wracajac do tematu jesli KT400 to tylko Abit KD7 ew. Epoxiak 8k9a a tak OT czemu nie chcesz nf2?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epox 8K9A matko tani i dobry co ty masz do niego panie NiemacieK

płyta solidna, malutka, za 300 , spore mozliwosci o/c, czego wiecej trzeba.

plyta jest bardzo mala jak na full ATX, jest prawie 5 cm wezsza nie GB na kt333!! jej wymiary to tylko 305*200mm. Co do mozliwosci OC to nie sa one spore tylko WSPANIALE jak na plyte na KT400 i w tym wieku. Za swoja cene to jest ona bez konkurencyjna. dodalbym jeszcze 24m-ce gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...