Skocz do zawartości
rka123

Laptop do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,
przez rok użytkowałem laptopa Lenovo Z510, który był super, niestety musiałem go wysłać do serwisu (upadł mi i gniazdo zasilania do wymiany), a paczka została zagubiona. Poszukuję więc teraz laptopa 15'6", bez systemu, w cenie koło 3000zł Oglądam dużo filmów i seriali, szczególnie w podróży. Grywam co jakiś czas w gry typu cs:go. Najchętniej firmy Lenovo, gdyż zaopatrzyłem już całą rodzinę w laptopy tej firmy i bardzo mi się podoba. Jeśli jest jednak coś wartego uwagi od innej firmy to jestem otwarty na propozycje. Zastanawiałem się, czy nie wziąć ponownie Z510, ale może w ciągu roku pojawiło się coś ciekawszego?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zamiar oglądać filmy to w tej cenie masz MSI GE60 z i5 + GTX850, który posiada lepszą matrycę od lenovo. W cs-a pograsz bez problemów, laptop ma zatokę na dodatkowy dysk SSD,podświetlaną klawiaturę steelseries z możliwością zmiany kolorów podświetlania

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi. Z wymienionych przez Was laptopów rozważam Y50-70 (kiepsko wypada w recenzjach, obawiam się throttlingu i czy matryca da radę z oglądaniem filmów w podróży?), R510JK (tu również jakość matrycy, oraz czas pracy na baterii) oraz Z510 (miałem go w wersji i5, ale nigdzie nie mogę znaleźć testów z i7, czy jest sens przy 64 bitowej grafice brać i7?). Jeśli ktoś mógłby pomóc rozwiać moje wątpliwości będę wdzięczny :D Do tego mam pytanie - słabo znam się na matrycach. W recenzjach powyższych trzech laptopów wszystkie matryce zostały uznane za kiepskie, jednak ta w z510 mi odpowiadała, czy Y50 i Asus mają podobną matryce?
Z góry dzięki za odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acer v5-573 z i5u + gt750

wydajnościowo w zupełności wystarczający, mocniejszy niz z510

MA lekką i kompaktową obudowę

podświetlana klawiatura

Delll latitude 3540 z i5u + hd8850 + FHd

takze wydajniejszy niz z510

Laptop klasy biznes o wysokiej jakści wykonania

3 letnia gwarancja next business day

bardzo mocna bateria