rka123 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Witam serdecznie,przez rok użytkowałem laptopa Lenovo Z510, który był super, niestety musiałem go wysłać do serwisu (upadł mi i gniazdo zasilania do wymiany), a paczka została zagubiona. Poszukuję więc teraz laptopa 15'6", bez systemu, w cenie koło 3000zł Oglądam dużo filmów i seriali, szczególnie w podróży. Grywam co jakiś czas w gry typu cs:go. Najchętniej firmy Lenovo, gdyż zaopatrzyłem już całą rodzinę w laptopy tej firmy i bardzo mi się podoba. Jeśli jest jednak coś wartego uwagi od innej firmy to jestem otwarty na propozycje. Zastanawiałem się, czy nie wziąć ponownie Z510, ale może w ciągu roku pojawiło się coś ciekawszego?Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Jak masz zamiar oglądać filmy to w tej cenie masz MSI GE60 z i5 + GTX850, który posiada lepszą matrycę od lenovo. W cs-a pograsz bez problemów, laptop ma zatokę na dodatkowy dysk SSD,podświetlaną klawiaturę steelseries z możliwością zmiany kolorów podświetlania Edytowane 17 Marca 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rka123 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za szybkie odpowiedzi. Z wymienionych przez Was laptopów rozważam Y50-70 (kiepsko wypada w recenzjach, obawiam się throttlingu i czy matryca da radę z oglądaniem filmów w podróży?), R510JK (tu również jakość matrycy, oraz czas pracy na baterii) oraz Z510 (miałem go w wersji i5, ale nigdzie nie mogę znaleźć testów z i7, czy jest sens przy 64 bitowej grafice brać i7?). Jeśli ktoś mógłby pomóc rozwiać moje wątpliwości będę wdzięczny :D Do tego mam pytanie - słabo znam się na matrycach. W recenzjach powyższych trzech laptopów wszystkie matryce zostały uznane za kiepskie, jednak ta w z510 mi odpowiadała, czy Y50 i Asus mają podobną matryce?Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Najlepszą matrycę z wszystkich tutaj wymienionych posiada MSI. Asus R510 ma dodatkowo bardzo słabą baterię, niecałe 3h i shutdown. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rka123 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2015 Z710 to ekran 17", więc dla mnie odpada, a msi to spokojnie 3400zł z 8gb ram, także również średnio. Oczywiście MSI najbardziej mi się podoba, no ale ceny nie przeskoczę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 W tej cenie masz jeszcze MSI CX61 z i7 i GT840: http://www.morele.net/laptop-msi-cx61-2pf-1465xpl-690989/ Tutaj matowa matryca HD+, spokojnie pograsz w wyżej wymienione gierki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laprekuan Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 acer v5-573 z i5u + gt750 wydajnościowo w zupełności wystarczający, mocniejszy niz z510 MA lekką i kompaktową obudowę podświetlana klawiatura Delll latitude 3540 z i5u + hd8850 + FHd takze wydajniejszy niz z510 Laptop klasy biznes o wysokiej jakści wykonania 3 letnia gwarancja next business day bardzo mocna bateria 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...