Gaaac Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Witam, na prezent swojemu koledze myślę sprawić jakąś zewnętrzną kartę dźwiękową, pod którą będzie podłączony zestaw Logitech Z-5500. W tej chwili ma jakiegoś laptopa Asus z serii G który już ma parę ładnych lat i wiem, że będzie zmieniał w najbliższym czasie prawdopodobnie na Toshiba Satellite Z30-A-1D2. Ja osobiście do PC z kartą Xonar D2 mam podłączone stare już Z5300, które grają (dzięki tej karcie) dużo lepiej niż jego Z-5500 bezpośrednio do laptopa. Sam nie raz to podkreśla. Myślę o kartach: Maya U5, Asus Xonar U5 lub Creative X-Fi 5.1. Tylko zastanawiam się czy w ogóle jest sens inwestować w kartę pod te głośniki i czy przyniesie ona poprawę jakości dźwięku. Dużo tematów jakie przeczytałem dotyczyło bardzo innych konfiguracji, a te Logitechy mają wbudowane jakieś dekodery itp. stąd moje pytanie czy warto jeszcze dorzucać tu kartę? Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...