xaero2123 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Siema, mam duży problem z komputerem, podam może najpierw specyfikacje :) AMD FX 6100 6x 3.3Ghz Msi 760GM-P21(FX) ASUS GTX 560 Fabrycznie podkręcona 1GB Zasilacz LC Power 600watt chyba 4GB DDR3 1333Mhz Kingstone Problem tkwi w samym funkcjonowaniu komputera, zacina sie nawet na kilka minut przy korzystaniu z internetu, dodam że włożyłem wczoraj nowy dysk twardy i jest na nim nowy oryginalny Windows 7 Home Premium 64 bit, dysk zdrowy, testowany. Pomijając to wszystko, gdy gram w Far Cry 4 na ultra mam jakieś 40-50fps, gra sie przyjemnie, i w pewnym momencie nagle wszystko zaczyna sie zacinać, nie gra, żadne spadki fps, po prostu cały komputer traci stabilność i nawet nie da sie zamknać, zminimalizować gry, po prostu jeden wielki LAG, dopiero po około 2 minutach wszystko wraca do normy, ale znowu po chwili grania problem wraca, temperatury są dobre Procesor w stresie 30stopni około, grafika w stresie 60 stopni, podejrzewam zasilacz, pomożecie mi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Gdyby to był zasilacz, komputer zawiesiłby się, zresetował lub wyłączył. Obstawiam temperatury. Odpal HWmonitor, pograj do zacięcia, gdy komp się pozbiera zrób screena i wrzuć na forum. Napisz jaką masz obudowę, jak jest zorganizowany obieg powietrza, czym chłodzisz procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaero2123 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Mam obudowe LC-POWER nie wiem jaki typ ale chlodzenie procka to chyba cooler master, czemu ja mysle ze to zasilacz? Bo w HW Monitor napięcie na linii 12v wynosi 9v , może to być tego wina? Screena dam jak wejde na kompa, pisze z telefonu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Przy napięciu 9V na linii 12V komp wyłączyłby się. Jakieś wentylatory są w tej obudowie? Jakie, gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Jako iż widać że znajomość sprzętu jest Ci obca postaram się znaleźć słownictwo bez wulgaryzmów aby delikatnie naświetlić Ci podstawę. LC Power w Twojej obudowie ( też LC Power ) ma tyle wspólnego z zasilaczem 600W co ja z reprezentacją Polski we freestyle'u. Jak wcześniej wspomniał Klaus zacznij od temperatur. Jakość obudowy dorównuje zasilaczowi a napięcia czytane z programu są wiarygodne jak prognoza pogody w górach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaero2123 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Oto screeny po 15 minutach gry w dying light na full detalach, po tych ścinach: http://www.tinypic.pl/d6qdl5b20ir7 http://www.tinypic.pl/ujw15gn6t01n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Złe odczyty temp. cpu - zaktualizuj bios. Zaniżona taktowanie gpu, podłącz zasilanie do karty graficznej. Max użycie cpu, 50% - nie bardzo mam pomysł. Jakieś wentylatory są w tej obudowie? Jakie, gdzie? Sam mam sobie odpowiedzieć? HWmonitor był odpalony podczas gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaero2123 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Zasilanie jest podłączone do gpu, biosa rano ogarne, a co do wentylatorów to jeden wlotowy od boku, drugi wylot z tyłu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2015 Max użycie cpu, 50% - nie bardzo mam pomysł.Koligacja ustawiona dla gry na 1 rdzeń? Był jeszcze jakiś wpis w boot.ini, który ustawiał ilość procków dla XP. Zapewne w Win7 też takie coś jest, tylko pytanie: gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Koligacje można było ustawić w menadżerze zadań. Procesy - prawy przycisk myszy na wybranym procesie - ustaw koligacje. Wysłano z mojej Moto G Edytowane 19 Marca 2015 przez raarx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xaero2123 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Dobra, bios zaktualizowałem, ale temperatury te same, po aktualizacji biosa, Far Cry 4 już sie nie zaciął, ale komputer cholernie długo sie uruchamia, potem sie zacina, pulpit crashuje, jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2015 Podaj kompletne oznaczenie zasilacza bo starsze/prostsze produkty firmy LC Power są na czarnej liście zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...