Skocz do zawartości
xaero2123

Tragiczne scinki w wymagających grach

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, mam duży problem z komputerem, podam może najpierw specyfikacje :)

AMD FX 6100 6x 3.3Ghz 

Msi 760GM-P21(FX)

ASUS GTX 560 Fabrycznie podkręcona 1GB

Zasilacz LC Power 600watt chyba

4GB DDR3 1333Mhz Kingstone

Problem tkwi w samym funkcjonowaniu komputera, zacina sie nawet na kilka minut przy korzystaniu z internetu, dodam że włożyłem wczoraj nowy dysk twardy i jest na nim nowy oryginalny Windows 7 Home Premium 64 bit, dysk zdrowy, testowany. 

Pomijając to wszystko, gdy gram w Far Cry 4 na ultra mam jakieś 40-50fps, gra sie przyjemnie, i w pewnym momencie nagle wszystko zaczyna sie zacinać, nie gra, żadne spadki fps, po prostu cały komputer traci stabilność i nawet nie da sie zamknać, zminimalizować gry, po prostu jeden wielki LAG, dopiero po około 2 minutach wszystko wraca do normy, ale znowu po chwili grania problem wraca, temperatury są dobre Procesor w stresie 30stopni około, grafika w stresie 60 stopni, podejrzewam zasilacz, pomożecie mi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to był zasilacz, komputer zawiesiłby się, zresetował lub wyłączył.

Obstawiam temperatury. Odpal HWmonitor, pograj do zacięcia, gdy komp się pozbiera zrób screena i wrzuć na forum.

Napisz jaką masz obudowę, jak jest zorganizowany obieg powietrza, czym chłodzisz procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako iż widać że znajomość sprzętu jest Ci obca postaram się znaleźć słownictwo bez wulgaryzmów aby delikatnie naświetlić Ci podstawę.

LC Power w Twojej obudowie ( też LC Power ) ma tyle wspólnego z zasilaczem 600W co ja z reprezentacją Polski we freestyle'u. 

Jak wcześniej wspomniał Klaus zacznij od temperatur. Jakość obudowy dorównuje zasilaczowi a napięcia czytane z programu są wiarygodne jak prognoza pogody w górach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złe odczyty temp. cpu - zaktualizuj bios.

Zaniżona taktowanie gpu, podłącz zasilanie do karty graficznej.

Max użycie cpu, 50% - nie bardzo mam pomysł.

Jakieś wentylatory są w tej obudowie? Jakie, gdzie?

Sam mam sobie odpowiedzieć?

HWmonitor był odpalony podczas gry?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi