Skocz do zawartości
D3n

Problem z WiFi w Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! pracuję za granicą i aktualnie mam nietypowy problem, mianowicie jestem niby-szczesliwym posiadaczem laptopa MSI Ge60 Apache Pro i niestety od samego początku miewam z nim różne problemy, jakiś czas temu nie mogłem otworzyc żadnej aplikacji ale jakimś cudem naprawiłem to, ale od tamtej pory z laptopem dzieją się naprawdę dziwne rzeczy. 

Jednym z tych problemów jest fatalny zasięg laptopa. Mianowicie przeinstalowywałem wielokrotnie oprogramowanie, sterowniki i dla przykładu w miejscu w którym mieszkam są dostępne 3 sieci na 1-2 kreski zasięgu, niestety podczas ogladania youtuba, albo filmów ping zwiększa się do 3-4 tysięcy, połączenie sie gubi czasem bez przyczyny a ja się niestety wściekam, gdyż osoba siedząca obok ze swoim laptopem ma 3-4 kreski, zero problemów z połączeniem, łączy się z tą samą siecią, zero lagów, połączeń, youtube śmiga aż miło... co może być przyczyną? gdzie szukać rozwiązania?

Podpowiem, że mam 2 lata gwarancji na laptopa, czy taki problem to uzasadniony powód do oddania produktu?

Ktoś podpowiedział mi, że warto te kilka miesięcy przetrzymać na WiFI adapterze, warto to kupować?

Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to uzasadniony problem do oddania sprzętu na serwis. Co do adaptera WIFI, warto kupić, wszystko wtedy działa jak należy. Jeśli się na to zdecydujesz to pamiętaj żeby wybrać adapter z obsługiwaną prędkością 150 mb/s. Kosz ok 50-80zł. Tak czy innaczej ja w myśl "płacę - wymagam" oddałbym na gwarancję, jednak adapter przeszkadza w użytkowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi