Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Szukam słuchawek do gier, czyli najlepiej zamknięte, wokół-uszne z wbudowanym mikrofonem, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz, ale to nie jest konieczne.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej. 
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchanie muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie najlepiej jest słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w Logitechach dźwięk "7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Nie wiem jak barwa przekłada się do gier typu FPS, może ktoś mi to wyjaśni? Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki gamingowe :(
Budżet do 400-450 zł. Aha, mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy, to proszę o napisanie tego.
Moje propozycje to:
  • Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
  • Sennheiser PC 330 GAME
  • Hyperx Cloud Dźwięk Hi-Fi Box
  • Sennheiser PC 320
  • Qpad QH-90
  • Qpad PREMIUM PRO QH-85
  • AKG142 HD

Z góry dzięki za pomoc, mili ludzie :)

Edytowane przez PanRafall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.
Szukam słuchawek do gier z wbudowanym mikrofonem tak, żeby mi nie zbierał syfu z zewnątrz.
Zależy mi przede wszystkim na wygodzie użytkowania, wytrzymałości (moje Logitechy g35 pękły ;x) i dobrym mikro, do tego im dłuższy kabel tym lepiej. Co do brzemienia to nie mam pojęcia jaki mi pasuje, bo nigdy się nie interesowałem barwami dźwięku, ale naturalny/zrównoważony by mi najbardziej pasował.
Jeśli chodzi o jakość dźwięku, to nie mam na myśli słuchania muzyki (choć to czasem też robię), tylko o granie w gry typu Counter Strike, gdzie np. jest jak najlepiej słyszeć kroki z jak najdalszej odległości.
Chwalę sobie w moich starych Logitechach "dźwięk 7.1", na prawdę brzmi to ładnie, do tego mikro w nich ma świetną jakość. Fajnie było by jakby ktoś zaproponował jakiś odpowiednik, który będzie bardziej wytrzymalszy i po prostu lepszy, bo już się przejechałem na typowych firmach, które produkują słuchawki "4game/gamingowe"   sad.png
Budżet do 300-450 zł. Musze tylko dodać, że mam zintegrowaną kartę dźwiękową, więc jeśli słuchawki będą potrzebowały dodatkowej pomocy w postaci źródła, to proszę o napisanie tego. Ale mam integre Realteka alc-1150, która jest w stanie uciągnąć słuchawki z tego budżetu (Tak słyszałem od kolegi, jakiś spec od źródeł by się przydał, żeby rozwiać/poprzeć tą tezę)
Moje propozycje to:
  • Superlux HMC631 (te dużo osób poleca)
  • Hyperx Cloud/Qpad QH-90 (Podobno to samo + tez dużo osób poleca)
  • Sennheiser PC 330
  • Qpad PREMIUM PRO QH-85 
  • AKG142 HD

Czekam na jakieś opnie o tych, albo zaproponowanie innych modeli. Mogą być słuchawki + mikro oddzielne, ale wolałbym headsety, bo nie pojadę na lana z oddzielnym mikro :(

@edit Poczytałem o Hyperxach troche i wydaja sie najlepsze, jak myslicie?

Edytowane przez PanRafall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam posiadam Superluxy HMC631, co tu dużo mówić gram w FPSy na integrze karcie dźwiękowej a i tak słyszę wszystko głośno i wyraźnie jak nigdy dotąd. 

Polecam te słuchawki, ergonomia, komfort( przez 1/2 tygodnie możesz czuć je na głowie potem się przyzwyczaisz :) ).

A co do jakości mikrofonu odsyłam: https://www.youtube.com/watch?v=EDyCD3KFtxI

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiore chyba jednak HyperX'y bo superluxy maja opinie uciskania (pozniej boli glowa itp) i pilowania na pajaku, ALE to zalezy od tego jakie trafi, bo podobno jedna sztuka potrafi uciskac, druga nie :)

A ja nie chce ryzykować, biore hyperx'y bo to rebrandowane q-pady qh90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi