galaxy_938 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Powiećcie mi czy moge wrzucić troche mocniejszy procek w przejściówke od starego celerona 400 8O 8O mam procek na slot1 i chce wrzucić celeron 700-1000na stary cooler od cel400 ?? :?: :?: :roll: wiecie moja płytka uciąa 1066mhz i chce wrzucić cel taki jak tam napisałem :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 A może poprostu poszukaj szybszego celerona/peniuna III na slot 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galaxy_938 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ja chce poszukać szybszego ale wrzucic na stry cooler :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSC Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Mozesz wpakowac tam cos z nowszych Celkow, staraj sie brac te z 100MHz FSB czyli od 800MHz w gore. Uwazaj tez czy Twoja przejsciowka nie ma czasem zworki odblokowujacej mnoznik celkow (innaczej mowiac zworki umozliwiajacej krecenie celka za pomoca mnoznika FSB). standardowy celek do do 700MHz ma FSB 66MHz i jej mnozenie razy "iles tam powyzej napisu na krzemie" nic nie da bo fabrycznie jest to wylaczone. Mozliwe jest krecenie przez podnoszenie czestotliwosci FSB. Doradzalbym jednak zamiast celka wpakowac do pc jakiegos PIII w wersji socket lub szukac slotowego (troche drozszy). Nie trzymaj sie tak kurczowo tego starego wentyla szybszy proc moze wymagac lepszego coolingu :twisted: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...