maXan Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Witam, mam trochę nietypowy problem. A mianowicie jestem od 1,5 miesiąca posiadaczem GTX 770 od Asus'a i mam obawy dotyczące jej. Chodzi o to że podczas grania w AC Unity po około godz (czasem trochę dłużej) komp wywala blu screena z BCC coda 116. Najciekawsze jest to że to tylko w tej grze, bo jeśli gram np. w WoT'a na maxa ustawieniach nawet kilka godz to karta spokojnie chodzi po za tym że obudowa jest do kitu i ma temp. 65-78 C. Wszystkie inne gry typu NBA 2K15, Dying Light itd. działają normalnie tylko ten AC Unity... Dlatego zwracam się z prośbą tutaj aby zdiagnozować co jest nie tak, zapomniałem dodać że po tym blu screenie komp się włącza ale karta nie daje sygnału. A oto mój sprzęt: CPU: i5 3570 GPU Asus GTX 770 DirectCUII Mobo: Msi Z77A-G41 RAM: Kingston HyperX 1600MHz 8GB Zasilacz: Chieftec 500W Dysk: WD Caviar Black 1TB Obudowa: Jakiś stary Modecom PS: Sam tak myślę że to może zasilacz nie domaga w stresie albo karta się przegrzewa. Bo nieraz potrafiła mieć +80C. Mam tylko nadzieję że to nie są artefakty bo już miałem jeden przykry przypadek z GTX 660 i musiałem prawie 2msc czekać na zwrot kasy. Z góry dziękuję za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Otwórz obudowę, przystaw wentylator - taki pokojowy - i niech dmucha do środka. Ty sobie uruchom AC Unity i pykaj ile fabryka dała. Jak nie wystąpi problem, trzeba będzie zająć się obudową, a najlepiej wymienić ją na nową śliczną i przewiewną - teraz masz starego rzęcha, to i czas na coś nowego. Komputer odżyje, a Ty będziesz mieć radochę z ładnego i sprawnego komputera. Do starej obudowy nie zamontujesz wentylatorów 12cm, a takie będą potrzebne do utrzymania ciszy i dobrego przewiewu. Napisz, czy takie rozwiązanie przynosi pozytywny efekt. Napisz, jakimi funduszami dysponujesz, to się poszuka jakiejś schludnej, ładnej i przewiewnej obudowy. Edytowane 20 Marca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maXan Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Dzięki za odp. o dziwo otworzyłem bok i temp. zeszły o około 5 C oraz w AC dało się grać. Tylko co jakiś czas nie jest to w określonym odstępie czasowym, jest taka zwiecha na 3-5 sec i potem normalnie gra działa płynnie. Wydaje mi się (wnioskuje z wykresów GPU Tweak) że na czas tej zwiechy spada napięcie na ok. 1sec. A wracając do obudowy to przymierzam się do Zalmana Z3 Plus powinno dać rezultat te 4 wiatraki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2015 Właściwie to już masz odpowiedź. Za ciepło w środku w obecnej obudowie. O tej obudowie mowa ? http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-czarna-matx-atx-okno-usb-3-0-605201/ Skromna, ładna, przewiewna i cena przystępna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...