jpdawid669 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Witam wczoraj zakupiłem D-link dir-300 router dostawce internetu mam od protoneta.Sygnał mam znakomity dobrze widać sieć wszystko się łączy i potem wyskakuje żółty trójkąt brak dostępu do internetu.Próbowałem konfigurować na stronie od D-linka ale nie wiem czy dobrze.Może ktoś wie co zrobić żeby był normalny dostęp do internetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Masz jakiś modem czy internet przychodzi lanem? Może trzeba sklonować MAC z kompa, na którym był net. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 Nie mam tylko kabel od internetu który podpinam pod router jak go podepnę ten kabel pod laptop to jest internet ale jak po router to wi-fi jest ale jak się połączy to pisze brak dostepu do internetu i żółty trójkąt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2015 trzeba sklonować MAC z kompa, na którym był net. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 A jak to zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Przeczytać instrukcje obsługi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Ok zrobiłem na stronie routera klonowanie mac a kod mac wziąłem z ipconfig /all ale dalej się nić nie zmieniło :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Ale po kablu nie masz neta czy Wi-Fi? DNS ustawione poprawnie? Wysłane z mojego GT-N7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 A wcześniej działało z jakimkolwiek routerem? Może ttl nie jest zwolnione? Jeżeli nie, to wtedy trzeba do routera wgrać alternatywne oprogramowanie (np. gargoyle) i wpisać sobie skrypt podbijający ttl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Po kablu mam internet jak podłącze do laptopa ale jak ten kabel podłączę do routera to jest brak dostępu do internetu a wi-fi mam dobrze widać ale jak podłącze to coś nie tak może to coś z tym DNS mam źle. A czemu jak dam na stan połączenia sieci bezprzewodowej to jest tam tak: Połączenia IPv4 Brak dostępu do internetu Połączenia IPv6 Brak dostępu do sieci może to coś z tym jest nie tak ? z tym DNS Wcześniej nie podłączałem do żadnego routera ale wiem ze z protoneta mają moi koledzy wi-fi i im chodzi wszystko dobrze a jak to zrobić ? Wpisałem skrypt podbijający ttl Edytowane 22 Marca 2015 przez jpdawid669 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Chłopie odpowiadaj na pytania sensownie albo daj kumplowi, który ma jako takie pojęcie na piwo to ci zrobi. Jak podłączyśz kabel od providera do routera i dalej kablem do lapka to jest net czy nie? Skopiuj mac z poziomu strony konfiguracji dlinka, bo pewnie wpisałeś MAC ale karty wlan. Jak router był używany wcześniej to reset nie zaszkodzi. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 A ten kod Mac co jest pod routerem to może być czy nie ? Jak wpisywałem wpisywałem mac to dałem clone mac Address i był dalej ten sam co wpisałem nić się nie zmieniło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Każde urządzenie sieciowe ma swój własny adres mac, router, karta wifi, karta lan (ta kablowa). Twój dostawca zapamiętał adres mac twojej karty lan, wiec tylko kiedy ten adres wpiszesz w router to Internet ruszy. Kopiowanie automatyczne nie działa bo router kopiuje adres karty wifi. Albo użyj jeszcze raz komendy ipconfig /all i znajdź sdress karty lan, albo połącz się z routerem za pomocą kabla zamiast wifi i użyj automatycznego kopiowania adresu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Adres w router najlepiej wpisać można na stronie d-linka ? Dzięki kolego zrobiłem tak jak pisałeś z ipconfig miałem połączenie dostęp do internetu a potem znowu żółty trójkąt się pojawił i brak dostepu do internetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Niestety, ale nie masz pojęcia co robisz. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Wpisałeś skrypt podbijający? A możesz mi go tu wkleić, "jak on brzmi"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 ping -t wp.pl taki może być czy to coś innego taki wpisałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Nie, to coś zupełnie innego. Ale sam nie dasz sobie z tym rady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpdawid669 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 A trzeba dużo tego wpisywać ? czy jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...