biczuuu Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Mowa o HTPC z sygnaturki. Włączam komputer, z zainstalowanym Win 8.1 a tu JEBS! błąd, nie startuje system, włóż dysk instalacyjny. Kod błędu 0xc0000185. Podłączam pena z systemem, niby startuje instalator ale po przejściu kroku pierwszego naprawa/instalacja nie dzieje się nic. To samo z podłączonym DVD (też przez USB) , startuje instalator, po czym wisi(próbowałem też z win7, to samo). Samo wejście w UEFI też trwa dłużej niż zwykle. W Uefi wszystkie urządzenia wyświetla poprawnie. Problem pojawia się dopiero z bootowaniem z konkretnego urządzenia, jakiegokolwiek. System zainstalowany na SSD. Brakuje mi pomysłów co z tym fantem zrobić. Albo walnięty chipset, albo kontroler USB? Jeszcze dziś spróbuję z DVD podłączanym przez SATA, może ruszy. Ktoś się spotkał z tym błędem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-system/windows-8-error-code-0xc0000185/01330aee-06f5-4bc0-a669-b1efa850a502 http://www.eightforums.com/bsod-crashes-debugging/32490-bsod-error-code-0xc0000185.html Zalecają poodpinanie peryferii DVD,CD,USB, łącznie z myszką, klawiaturą, reset biosu (clear cmos) i odpalenie, potem podłączenie wszystkiego i próba instalacji. Nie wiem, czy ja ostatnio nie miałem takiego numeru z Win 7, pomógło mi jedynie usunięcie partycji systemowej i ukrytej chyba EFI (ma 100-300MB), po czym zainstalowanie na nowo windowsa, który sobie te partycje założył. Żadne odzyskiwanie, przeinstalowanie, formatowanie nie pomogło. Edytowane 23 Marca 2015 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 odłączyłem wszystko, łącznie z baterią, włączyłem i działa. nawet system się odpalił bez problemu. Jakaś chwila słabości płyty widocznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Ważne, że działa. Reszta jest milczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...