8344237746 Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Hej, niedawno pisałem w sprawie kupna nowego zestawu: http://forum.purepc.pl/topic/365818-przysz%C5%82o%C5%9Bciowy-komputer-do-gier-kompilacji-do-5-6k/ Zdecydowałem się w końcu na taki zestaw jak w ostatnim moim poście, czyli: www.morele.net/inventory/info/VDegbz/ i udało mi się go zamówić, odebrać i złożyć. Niestety po podłączeniu włączają się wentylatory (na maks obrotów, bo jest dość głośno i nie zwalniają), wszystkie diody się zapalają i na tym w zasadzie koniec... tj. brak obrazu, podświetlanie myszki się nie włącza, jak wkładam np. pendrive'a to przez moment świeci i też się wyłącza, dyski się kręcą, ale nic poza tym. Co robiłem: zmieniałem kartę graficzną na starszą (HD4850), która niestety jest uszkodzona, ale w starym sprzęcie zawsze dawała coś na ekranie (często z paskami, ale zawsze) wyjmowałem i zamieniałem kości pamięci, w tej chwili ram jest w dwóch skrajnych slotach (1 i 5 wg. specyfikacji, zalecane do dual channel), próbowałem zostawiac jedną kość w 1., albo drugą w 5., nie próbowałem jeszcze pozostałych slotów, bo dostęp do nich jest nieco utrudniony przez chłodzenie odłaczyłem wszystkie kable poza zasilaniem odłączyłem i podłączyłem ponownie wszystkie kable zasilające Póki co nie znalazłem żadnego PC Speakera, żeby sprawdzić szczegółowy kod błędu. Jako monitor używam Samsunga 940BF i próbowałem podłączać go przez dwa różne kable DVI oraz HDMI->DVI. Monitor działał wcześniej ze wspomnianym Radeonem. W zasilaczu zasilanie do grafy podłączałem z obu możliwych wyjść. Co jeszcze mogę sprawdzić? Czy płyta powinna już lecieć na gwarancję? Żaden z podzespołów nie został nadwyrężony przy montażu (nie upadł, nie został wygięty, odrapany). Na pierwszy rzut oka nie widziałem żadnych uszkodzeń mechanicznych. Nie czułem też spalenizny na żadnym etapie, więc raczej nic się nie spaliło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2015 Wypadałoby wyjąć cpu i sprawdzić czy piny są proste. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Wypadałoby wyjąć cpu i sprawdzić czy piny są proste. Sprawdziłem piny - proste. Dodatkowo zrobiłem testy z PC speakerem: brak pamięci - 3 długie jedna kość w 5 slocie - 3 długie jedna kość w 1 slocie - brak jedna kość w 2 slocie - brak brak karty graficznej przy jednej kości pamięci w 1 lub 2 slocie - brak Oddaję płytę do serwisu ekspresowego do morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomel Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Witam, Mam podobny poblem. Czy udało się może go rozwiązać. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
8344237746 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Hej, pewnie już za późno, ale być może komuś w przyszłości jeszcze się przyda - płyta faktycznie była martwa i została wymieniona na nowy egzemplarz, który działa już póki co bez problemów od dwóch miesięcy (w ramach gwarancji). Niestety MSI musi wypuszczać sporo martwych egzemplarzy (DOA), bo podobnych relacji jest sporo w internecie. Co do samej płyty (dla ew. innych kupujących) to jak dotąd jedynym mankamentem jest minimalna prędkość wszystkich wentylatorów poza CPU - 50%. Jest to bardzo dużo i na standardowych wentylatorach od R4 Fractala jest głośno... Jeżeli natomiast chodzi o stabilność to nie mam zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 a ja mam pytanko , będę na dniach zmieniał platformę na 2011v3 i czy zasilacz Corsair tx550M pociągnie 5820K ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2015 Hej, pewnie już za późno, ale być może komuś w przyszłości jeszcze się przyda - płyta faktycznie była martwa i została wymieniona na nowy egzemplarz, który działa już póki co bez problemów od dwóch miesięcy (w ramach gwarancji). Niestety MSI musi wypuszczać sporo martwych egzemplarzy (DOA), bo podobnych relacji jest sporo w internecie. Co do samej płyty (dla ew. innych kupujących) to jak dotąd jedynym mankamentem jest minimalna prędkość wszystkich wentylatorów poza CPU - 50%. Jest to bardzo dużo i na standardowych wentylatorach od R4 Fractala jest głośno... Jeżeli natomiast chodzi o stabilność to nie mam zastrzeżeń. Czym mierzysz temp i jakie masz temp rdzeni jeżeli można wiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...