KPiN Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Cześć. Poleci ktoś dobre starsze strzelanki (czy ogólnie gry akcji) na pc? Korzystałem wcześniej (głównie) z serwisu metacritic, który do gier na ps3 był bardzo pomocny, ale do starszych tytułów pc już nie tak bardzo. Konkretnie np. HalfLife2 i FarCry1 po godzinie-dwóch już tak mnie znudziły, że nie wróciłem (a recenzje 9-10/10). Rewolucyjna fizyka i grafika na tamte czasy, nie wytrzymały dnia dzisiejszego... Ale już np. FEAR1 i Riddick1: gry genialne, w ogóle się nie zestarzały, dać nową oprawę graficzną i można jeszcze raz sprzedawać jako tytuł AAA. Ogólnie zachęcam do dyskusji i dzięki z góry za tytuły. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Strzelanki w starym stylu? Oczywiście podstawa, to Unreal, UT i Quake 2. Ale z genialnych tytułów to również Sin, Shogo, System Shock (zwłaszcza dwójka), RTCW, Blood 2, Soldier of Fortune, czy Gore. Ta ostatnia jest nawet obecnie dostępna za darmo: http://www.gamershell.com/download_29560.shtml + patch: http://www.gamershell.com/download_29562.shtml 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Unreal , UT'99 & UT2004 , Quake III Arena , Sof 1 i 2 , pierwszty HL + dodatki oraz HL:Uplink ( demo pierwszego HL ) - HL masz także w wersji Source , projekt nazywa się Black Mesa ; SW Jedi Knight 2 : Jedi Outcast oraz Jedi Academy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 chciałbym dodać, że gram na PC od niedawna, więc nawet oczywiste klasyki są mile widziane ;) dzisiaj skończyłem medal of honor aa, coś pięknego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 Strzelanki w starym stylu? Oczywiście podstawa, to Unreal, UT i Quake 2. Ale z genialnych tytułów to również Sin, Shogo, System Shock (zwłaszcza dwójka), RTCW, Blood 2, Soldier of Fortune, czy Gore. Ta ostatnia jest nawet obecnie dostępna za darmo: http://www.gamershell.com/download_29560.shtml + patch: http://www.gamershell.com/download_29562.shtml System Shocki to świetne gry, choć moim zdaniem nie bardzo mieszczą się w definicji "strzelanki". Ale i tak warto (szczególnie, że dwójka z modami wygląda nawet znośnie, jedynka może być zbyt dużym szokiem). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2015 (edytowane) Z takich klasycznych "kill'em all" to dobre tytuły to pierwszy Painkiller i dodatek BOOH (reszty nie tykaj, za bardzo śmierdzą g***em) i Serious Sam First Encounter i Second Encounter - tylko nie wersje HD, a oryginalne. Te pierwsze zostały okrojone z wielu elementów, a Newton's Nightmare w dwójce HD to tragedia - praktycznie zniszczyli jeden z najlepszych etapów w historii wszystkich FPS. Edytowane 27 Marca 2015 przez Dammeron 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Ze starych dobrych polecam całą serię Doom, ale to raczej oczywiste. Nie wyobrażam sobie, żeby nie zagrać w klasykę gatunku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 System Shocki to świetne gry, choć moim zdaniem nie bardzo mieszczą się w definicji "strzelanki". Ale i tak warto (szczególnie, że dwójka z modami wygląda nawet znośnie, jedynka może być zbyt dużym szokiem).Nie muszą być to typowe strzelaniny. Podałem za przykład Kroniki Riddicka, gdzie strzelania było stosunkowo mało, a bardzo mi się podobał. I też nie muszą być to gry z XX. wieku. Dopóki nie wyczerpę tytułów 2000+ to trochę mi szkoda radeona r9 i monitora fhd ;] Dzięki serdeczne wszystkim. Każde kolejne propozycje mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2015 Nowy Shadow Warrior. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) max payn 1,2 - obowiązkowePrey - rewelacja.obcy - klimat nad klimaty - 3 rasy grywalne edit pisząc obcy miałem na myśli alien vs predator ;) Edytowane 30 Marca 2015 przez artuditu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Beszter Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Max Payne 1 i 2 zgadzam się, tyle godzin przegrałem Serious Sam: The first Encounter Star Wars Battlefront Doom (mega klimat) Alien vs Predator 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Call of Duty, część pierwsza i dodatek UO, bardzo dobre gry :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...